Čitaj mi!

Gabrijel Felc i Beogradska filharmonija ponovo na okupu

Počele su pripreme za prve koncerte Beogradske filharmonije u predstojećoj sezoni. Orkestar i šef-dirigent Gabrijel Felc, ponovo su na okupu i za 17, 18. i 19. septembar najavljuju „Veče Mocarta“.

Uz poštovanje mera i obavezne distance, muzičari održavaju probe za Veče Mocarta koje će se održati u tri termina, u Sali Beogradske filharmonije, od 17. do 19. septembra, navode iz Filharmonije.

Iako je sezona 20/21 bila odavno spremna, Beogradska filharmonija se adaptirala na aktuelnu situaciju i pripremila potpuno nov program za manji orkerstarski sastav koji će slušati ograničen broj publike, ali samo naizgled.

„Već smo se navikli da probleme nazivamo izazovima, a krize pretvaramo u prilike. Pošto smo uvažili ovaj novi rečnik poslovnih mudrolija, Beogradska filharmonija u novoj sezoni rešava korona krizu na svoj način i prebacuje igricu na drugi nivo. A tu su apsolutno svi dobrodošli“, rekao je direktor Ivan Tasovac.

Nastupi u Sali Beogradske filharmonije biće snimani, a potom će se repertoar slušati na neočekivanim mestima.

Do kraja godine orkestar predvode šef-dirigent Gabrijel Felc i stalni gostujući dirigent Danijel Rajskin, a koncerti su besplatni i namenjeni filharmonijskim pretplatnicima.

Pored orkerstarske sezone, nastupaće i mnogi kamerni sastavi, a Filharmonija će celokupni repertoar objavljivati na mesečnom nivou.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 15. sep 2020, 14:48) - О [neregistrovani]

Овако

Кад желите да отворите главну вест, не морате да кликнете на наслов. Може да се кликне на фотографију

div id="adoceanrsvdcfhklggd">