Godišnjica Tematskih kanala Radio Beograda na multimedijalnoj platformi RTS Planeta

Radio Beograd je 18. septembara 2019. godine, počeo sa emitovanjem četiri tematska kanala: RTS Pletenica, RTS Rokenroler, RTS Džuboks i RTS Vrteška na internet platformi RTS Planeta.

Pokretanje nove medijske usluge prati digitalizaciju Zvučnog arhiva Radio Beograda. Digitalizaciju Ahiva ne radimo samo da bismo je sačuvali za sledeće generacije, već i da bismo je podelili sa našim slušaocima i novim generacijama, koji nas slušaju na internet platformi.

U proteklih godinu dana, programske šeme tematskih kanala Radio Beograda zasnovane, pre svega, na kvalitetnim muzičkim sadržajima, zaživele su i, svakim danim, stiču sve veći broj slušalaca.

Programski sadržaji tematskih kanala RTS Pletenica, RTS Rokenroler, RTS Džuboks, RTS Vrteška, od 14. do 20. septembra 2020. godine biće prilagođeni obeležavanju godišnjice.

Slušaoci će čuti kvalitetne snimke uživo sa brojnih koncerata i manifestacija, muzičke numere zabeležene sa kraja 19. i početka 20. veka, nezaboravne melodije sa brojnih festivala, raritetne drame za decu... Pripremili smo i poklone. Darivaćemo muzička izdanja, pre svih PGP RTS, pratiocima Fejsbuk stranica tematskih kanala.

RTS Vrteška je kanal namenjen deci i roditeljima. U programskoj šemi, pored dečje muzike, tu su i najbolje emisije realizovane u okviru Programa za decu i mlade Radio Beograda 1, kao i kultne radio-drame za decu iz bogate arhive Dramskog programa Radio Beograda 2. Na Kanalu dominira kvalitetna muzika, snimci hora Kolibri i Dečjeg hora, Muzičke produkcije RTS, kao i izdanja namenjena deci PGP RTS.

Cilj kanala je da neguje dečju publiku Radio Beograda, da mališani izrastu u zdrave, obrazovane ličnosti. Radio Beograd, na ovaj način promoviše i štiti od zaborava bogat arhiv i obezbeđuje prostor za nove sadržaje koji će se stvarati na programima Radio Beograda.

RTS Džuboks je muzički kanal namenjen ljubiteljima svetske i domaće evergrin muzike. Kvalitetne melodije zabavne muzike, koje se i danas rado slušaju i nikada ne zaboravljaju, zaštitni su znak ovog kanala. Internet generacije imaju priliku da čuju pesme uz koje su se upoznali njihovi roditelji, bake, deke.

Evergrin muzikom budimo nostalgiju, vraćamo se u godine nezaboravnih pesama i vrhunskih izvođača. Podsećamo se na svetske i domaće hitove, značajne festivale zabavne muzike, legendarne, domaće i strane, interpretatore.

RTS Rokenroler je muzički kanal namenjen slušaocima domaće i strane pop i rok muzike. Predstavljamo višedecenijski muzički arhiv Radio Beograda, kao i muzička ostvarenja diskografske kuće PGP RTS i drugih domaćih i stranih produkcija.

Dominiraju koncertni snimci u fragmentima ili celini, odabrane numere, pre svega domaće produkcije, što je osnovna karakteristika kanala, u odnosu na druge radijske programe.

Neizostavni su audio-zapisi koncerata sa najznačajnijih muzičkih događaja kroz istoriju: „Zaječarska gitarijada“, „Mesam“, „Arsenal fest“, „Bir fest“... snimci najvećih imena domaće i regionalne muzičke scene, koncertna izvođenja...

RTS Pletenica ima za cilj predstavljanje bogatog i kvalitetnog muzičkog arhiva, audio-zapisa Fonoteke Radio Beograda, trajnih snimaka i emisija koje obrazuju i formiraju ukus slušalaca, upoznaju ih sa najkvalitetnijim snimcima poznatih umetnika narodne muzike, narodnih ansambala i solista zabeleženih tokom, 96 godina duge istorije Radio Beograda.

Sadržaj: snimci Muzičke produkcije RTS, tonski zapisi brojnih koncerata Narodnog orkestra i Narodnog ansambla RTS sa solistima, nastupi na festivalima, trajni snimci iz Fonoteke Radio Beograda najznačajnijih interpretatora umetnika i solista tradicionalne narodne muzike, kompozicije komponovane u duhu tradicionalnog narodnog stvaralaštva, starogradske pesme i romanse, varoške pesme, instrumentalna muzika (narodne igre), izdanja PGP RTS...

Multimedijalna platforma RTS Planeta je bogatija za četiri tematska kanala Radio Beograda.

Za naše sadašnje slušaoce i one koji će to postati, Radio Beograd nastavlja da pomera granice. Radio je MLAD!

broj komentara 8 pošalji komentar
(petak, 25. sep 2020, 11:26) - Slobodan [neregistrovani]

Najlepše želje

Poštovani, bilo bi lepo da ovi kanali budu dostupni u mts-u kao što već postoje i specijalizovani tv kanali. Pozdrav iz Novog Sada i sve najbolje.

(utorak, 15. sep 2020, 14:56) - anonymous [neregistrovani]

Cestitka

Ziveli na mnoge i duge godine,i nastavite da vasu i nasu veliku i bogatu arhivu "srpsku pravu muziku "iznvadite na videlo.Nastavite sa radom i ocuvanjem ovog blaga koje ce trajati i za sve buduce generacije i pokolenja i nedajte da nikad nestane. Treba da je slusamo jer je najlepsa. Hvala Vam na svemu.

(utorak, 15. sep 2020, 12:27) - anonymous [neregistrovani]

Čestitam!

Hvala sto negujete lepu muziku, još puno godina da budemo uz vas!

(utorak, 15. sep 2020, 12:17) - anonymous [neregistrovani]

Честитке за јубилеј!

Желим вам да још пуно година проведемо уз вас и да уживамо у квалитетном избору музике. Наставите овако!

(utorak, 15. sep 2020, 10:05) - Stefan [neregistrovani]

Srećan Rodjendan

Čestitamm slusam Rokenroler, ponekad i Dzuboks. Uzivam u fantasticnom izboru. Samo tako nastavite.

(ponedeljak, 14. sep 2020, 23:14) - Uros [neregistrovani]

Dva Saveta

1. Mogli biste da promenite logo Rokenrol kanala

2. Mogli bi ste da emitujete to preko DAB+ tehnoligije. Tamo ima puno kanala koji su prazni.

(ponedeljak, 14. sep 2020, 14:39) - anonymous [neregistrovani]

Radio Beograd nekad i sad

I vise od 30 godina mogao sam pratiti emisije i sportske prenose Radio Beograda u inostranstvu. Sada je to prava tragedija. Skoro nikakvih sportskih prenosa. A slusati vesti je nemoguce jer se svake dve sekunde vec duzi niz meseci zvuk prekida sto je u danasnje vreme potpuno neshvatljivo. Takva nemarnost rukovodstva Radio Beograda je za svaku osudu.
Naravno da znam da necete objaviti ovaj komentar. To nije vazno ali bi bilo vazno da upoznate rukovodstvo sa problemima koje imamo u dijaspori u vezi odsustva sportskih prenosa i tehnickih problema kada pokusavamo da slusamo Radio Beograd sto je nemoguce. BM

(ponedeljak, 14. sep 2020, 12:24) - Дејан [neregistrovani]

Честитам од срца.

Желим да вам се захвалим за дивне тренутке које сам провео слушајући сјајне програме саткан од ризнице чувеног Радио Београда. Будите и даље такви, ја сам уз вас. Честитам. Ваш редовни пратилац, Дејан

div id="adoceanrsvdcfhklggd">