„Onih dana“ – omaž Legendi Sedmorici mladih

Staro prijateljstvo – nova saradnja. Zoran Dašić, Daša iz „Legendi“ i Jovan Radovanović iz „Sedmorice mladih“ snimili zajedno novu pesmu i spot.

Zoran Dašić Daša i Jova Radovanović imaju mnogo toga zajedničkog. Osim muzike i dugogodišnjeg prijateljstva, vezuje ih i to što su obojica „legende“.

Gostujući u Beogradskoj hronici, Zoran Dašić napominje da su po njegovom sudu „Sedmorica mladih“ najveći šoumeni svih vremena na ovim našim prostorima. Bili su kompletna ekipa koja je odlično glumila, pevala i svirala.

„Meni kao mlađem kolegi su bili kao nedostižan uzor. Kada smo napravili 'Legende', mnogi su počeli da nas vezuju za 'Sedmoricu mladih'. I mi dugo trajemo, kao i oni i nikada nismo išli ispod nekog standarda. Takođe, mnogi su mislili da sam ja iz 'Sedmorice mladih' i uvek bi mi na rastanku rekli da pozdravim Jovu“, dodaje Daša.

Jova Radovanović misli da ono što je zajedničko ansablu „Legende“ i „Sedmorici mladih“ je odnos prema onome što vole i što rade. Visok profesionalizam i poštenje, pre svega prema samom sebi.

U novom spotu grupe „Legende“ Jova Radovanović se pojavljuje kao glavni lik. Dašić priznaje da je ova saradnja bila njegova dugogodišnja želja i da je pesma omaž „Sedmorici mladih“.

„To je elegična pesma koja se okreće prošlosti. Jedan stih kaže 'prijatelji svojim putem gaze, mnogi od njih nebom pale sveće‘. Nažalost, mnogih velikih glumaca, muzičara, dragih ljudi nije više sa nama. Eto, od 'Sedmorice mladih' je ostalo samo njih trojica. Meni je trebala Jovina energija“, kaže Dašić na kraju gostovanje u Beogradskoj hronici.

Sledeće nedelje izlazi novi CD grupe „Legende“ u izdanju PGP RTS-a i na njemu će se pored drugih lepih pesama, naći i pesma Onih dana koju su snimili u saradnji sa Jovom Radovanovićem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво