Izabrani predstavnici Srbije za talent šou program „Virtuozi V4“

Mladi talenti klasične muzike u Srbiji i Radio - televizija Srbije u junu su dobili poziv da se uključe u takmičenje „Virtuozi V4+ - Sviramo istim jezikom“. Posle audicije na kojoj su se predstavili i svirali kandidati koji su ušli u uži izbor, izabrana su četiri predstavnika Srbije.

Ovo takmičenje u formatu televizijskog talent šou programa postoji u Mađarskoj već šest godina, da bi se proširilo i na zemlje Višegradske grupe, a Srbija je dobila poziv da ove godine bude specijalni gost.

Prva faza je bila prijava mladih muzičara, instrumentalista starosti do 18 godina i solo pevača do 20 godina, slanjem video snimaka. Za samo dve nedelje prijavila su se 62 kandidata – učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola i studenti muzičkih akademija.

Usledila je selekcija snimaka i izabrano je trideset kandidata za otvorenu audiciju koja je održana i snimana 6. i 7. avgusta u studiju 8 u Košutnjaku. Posle audicije na kojoj su se predstavili i svirali ovi izvanredni mladi muzičari, za takmičenje u Budimpešti izabrani su:

Kristina Vasić – saksofon (8 godina) m.š. „Milenko Živković“ iz Paraćina

Lana Zorjan – violina (11 godina) m.š. „Isidor Bajić“ iz Novog Sada

Vuk Vukajlović – gitara (15 godina) m.š. „Kosta Manojlović“ iz Zemuna

Petra Spasojević – klavir (15 godina) m.š. „Isidor Bajić“ iz Novog Sada

Predstojeće takmičenje u Budimpešti će se održati i televizijski snimati u septembru u nekoliko etapa – dva polufinala, finale i superfinale, a na kraju će biti izabrano petoro mladih muzičara – iz svake zemlje po jedan, koji će biti pobednici takmičenja „Virtuozi V4+ – Sviramo istim jezikom“.

Oni će nastupiti na gala koncertu u Budimpešti, a sve emisije – etape takmičenja biće emitovane tokom novembra i decembra meseca na RTS-u i u programima emitera zemalja učesnica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи