Želeo je da igra tenis, ali je reket zamenio gitarom

Sa gitarom se druži od sedme godine, a prvi koncert održao je sa deset godina. Sačuvao je akord ravnice, a krasi ga epitet „Džentlmen sa gitarom". Sa 16 godina bio je najmlađi stipendista Univerziteta u Las Vegasu. Nastupao je za članove srpske i španske kraljevske porodice, za čuvene holivudske zvezde poput Barbare Strejsend, Šona Pena, Kevina Kostnera i Mela Gibsona.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, gitarista i kompozitor Nemanja Bogunović istakao je da su zbog koronavirusa neki od koncerata otkazani.

„Nosimo se sa novonastalom situacijom, trebalo je da gostujemo u Splitu, na „Splitskom letu", to je otkazano zbog komplikacija prelaska granice. Trebalo je da bude koncert na „Ohridskom letu" i to je otkazano. Prilagođavamo se novonastaloj situaciji", istakao je gitarista Nemanja Bogunović.

Nemanja je imao čast da svoj album „Bogunović svira Bogunovića", predstavi u Karnegi Holu početkom marta meseca.

„Da to je moj peti album, prvi autorski, meni najdraži, koji me predstavlja u potpunosti. To sam ja, neka moja lična karta. Ljudi dobro reaguju na album, publika je zadovoljna, a samim tim i ja", rekao je Nemanja Bogunović.

Takođe dodaje da ga je na koncertu u Karnegi Holu pratio kvintet iz Njujorka sa Menhetn školom muzike, a ponosan je na činjenicu kako je publika reagovala.

„Pišem muziku u kojoj se čuje i argentinski tango, valcer, muzika Južne Amerike, mediterana, pa je bilo u redu da se čuje i jedno srpsko kolo. To je zadatak koji sam sebi zadao. Moja muzika može se doživeti kao romantična, filmska..." napomenuo je Bogunović. 

Ističe da mu je uzor tokom života bio Enio Morikone.

U svom domu na Gardošu Nemanja Bogunović otvorio je galeriju žičanih instrumenata. Kolekcija ima preko 20 instrumenata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво