Ana Ćurčin: Egzistencija muzičara je ugrožena u ovoj neizvesnosti

Kako izgleda život iz perspektive kantautora u vreme globalne usamljenosti i distanciranja za RTS otkriva Ana Ćurčin, jedan od nosilaca „amerikana scene“ u Srbiji.

Pandemija na život muzičara utiče vrlo snažno. „Morali smo da otkažemo sve nastupe i regionalnu turneju koja je trebalo da bude promocija albuma. Vratili smo se u stvaralaštvo i sviranje iz sopstvene sobe“, istakla je Ana Ćurčin gostujući u Jutarnjem programu.

Prema njenim rečima, tokom vanrednog stanja kontakt sa publikom bio je moguć kroz lajv strim koncerte.

„Iako se ne viđamo tako često, odlučili smo da kao bend stvaramo novu muziku tako da izbacujemo lajv pesme svakih mesec dana jer je važan kontinuitet i da stvaralaštvo ne nestane“, objašnjava kantautorka.

„Trudili smo se da damo doprinos preko mreža i lajv koncerata i podržimo ljude, ali definitivno, egzistencija muzičara je ugrožena i situacija je strašna jer kako opstati i kako planirati bilo kakvu budućnost kad je sve neizvesno. Moramo da nađemo način da prebrodimo ovaj period koji će potrajati“, ukazala je Ćurčićeva na probleme sa kojima se u novonastalim okolnostima nalaze umetnici.

Muzika koju svira poznata je kao amerikana. U pitanju je skup podžanrova bluza, poproka, kantrija, folka. 

„Volim da plovim u tim žanrovima, tu se najbolje osećam, a muzika je dovoljno široka da nam otvara granice“, naglasila je pevačica dodajući da poseban pečat njenom stvaralaštvu daju mesta u kojima je živela – rođena u Bagdadu, a odrasla u Rusiji. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара