Kovid jači od tradicije – otkazan sabor trubača u Guči, prvi put za 60 godina postojanja

Zbog epidemiološke situacije i mera protiv širenja koronavirusa, među kojima je i zabrana masovnih okupljanja, Dragačevski sabor trubača u Guči je otkazan.

„Bez obzira na na veliku odgovornost prema dugoj tradiciji, jubilarni 60. Dragačevski sabor trubača zbog aktuelne epidemiološke situacije neće biti održan“, naveli su organizatori.

Sve pripreme za organizovanje manifestacije su prekinute, jer nije moguće obezbediti bezbednu udaljenost između desetina hiljada posetilaca koji se svake godine u avgustu okupljaju u Guči.

„Ovo je prvi put da se u šezdeset godina dugoj tradiciji Sabor trubača mora odložiti“, istakli su organizatori na Fejsbuku.

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 09. jul 2020, 09:40) - anonymous [neregistrovani]

Tradicija je imperijalisticka sila...,.???

Propada iznutar..
Guca jede sama sebe..
Jede je korona.

(četvrtak, 09. jul 2020, 06:22) - Geometar [neregistrovani]

Razum

Tradicija, broj gostiju, umetnici trube i drugi vrhunski izvođači, miris hrane, ukus piva.... Mogli bi nabrajati, ali jedna bitna stvar je ipak ODGOVORNOST... Pomozimo Guči da savlada nedaće prouzrokovane nedavnom vodenom stihijiom da bi sljedeće godine zablistala šampionski sjajem...

(sreda, 08. jul 2020, 21:14) - anonymous [neregistrovani]

Moralo je i to jednom biti. Ko god da je tamo bio, govorio mi je kako boljeg provoda ne moze biti.

Eh da mi je biti tamo na jedan dan, da mi sviraju. Nego to ce cekati neko bolje vreme, sad su na planu neke druge stvari. Pozdrav dragacevu i trubacima, cuvajte se ovih sumanutih vremena.

(sreda, 08. jul 2020, 16:56) - Zitomir [neregistrovani]

Tuzan sam

Na ovu Godinu nema gu kups s ovcetinu,nema gu pasulj s rebarca,nema gu janje s razanj,prasence, mnogo sam gu tuzan,zbog sveg sto nece bit.Trube i onak samo gi slusam,ne pogledujem ig.

(sreda, 08. jul 2020, 14:53) - Gradjanka [neregistrovani]

Mnogo...

mi je zao..al kobajagi...