RTS i Srbija se priključuju šou-programu „Virtuozi V4+ – Sviramo zajedničkim jezikom“

Mladi talenti klasične muzike u Srbiji i Radio-televizija Srbije dobili su poziv da se uključe u takmičenje „Virtuozi V4+ – Sviramo zajedničkim jezikom“.

Takmičenje u formatu televizijskog talent šou-programa postoji u Mađarskoj već šest godina, da bi se proširilo i na zemlje „Višegradske grupe“, dok je Srbija dobila poziv da ove godine bude specijalni gost.

Po propozicijama, pozivaju se mladi virutozi klasične muzike – instrumentalisti uzrasta do 18 i pevači do 20 godina, da na ovom takmičenju prikažu svoje virtuozno umeće, muzikalnost i talenat.

Prva faza je prijava na sajtu takmičenja uz slanje video-snimka izvođenja kanditata. Sledi selekcija snimaka, zatim audio-video selekcija u studiju Radio-televizije Srbije i odabir četvoro kandidata koji će predstavljati Srbiju na takmičenju u Budimpešti u septembru mesecu.

Takmičenje se održava i televizijski snima u nekoliko etapa – dva polufinala, finale i superfinale i na kraju će biti izabrano petoro mladih muzičara – iz svake zemlje po jedan, koji će biti pobednici takmičenja „Virtuozi V4+ – Sviramo zajedničkim jezikom“.

Oni će nastupiti na gala koncertu u Budimpešti, a sve emisije - etape takmičenja biće emitovane na RTS-u i u programima emitera zemalja učesnica.

Prijava za takmičenje je na sajtu virtuozok.hu, a na ovom linku možete videti pravila takmičenja.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво