Dodela MTV nagrada uživo u Njujorku krajem avgusta, možda i pred publikom

Dodela MTV video muzičkih nagrada održaće se u Njujorku krajem avgusta, potvrdili su MTV i guverner Njujorka Endrju Kuomo. Ne zna se jedino da li će biti pred ograničenim brojem publike ili bez.

Dodela MTV nagrada biće prva manifestacija od početka pandemije koronavirusa koji će se održati fizički, a ne putem videoveze.

Rukovodstvo MTV-a i gradonačelnik Kuomo su napomenilu da će se na dodeli nagrada 30. avgusta u Centru „Barklis“ u Bruklini svi pridržavati propisanih epidemioloških mera i da će što se tiče publike ili biti ograničeni kapaciteti ili će se manifestacija održati bez prisustva posetilaca, prenosi Rojters.

Arena ima kapacitet od 19.000 mesta, ali iz MTV-a naglašavaju da će se strogo poštovati fizičko rastojanje među posetiocima, a pojedini delovi nastupa će se održati pored nekih od njujorških znamenitosti.

Za sada se ne zna koliko će izvođača nastupiti. Kako pišu svetski mediji, detalji i moguće opcije će biti objavljeni kasnije na osnovu epidemiološke situacije u Njujorku, koji je u jednom trenutku bio najteže pogođen pandemijom koronavirusa u Sjedinjenim Državama.

Dodela muzičkih nagrada MTV tradicionalno okuplja najveće muzičke zvezde koje nastupaju uživo i jedan je od najvećih događaja u ovoj industriji. Izvođači i nominacije za nagrade još nisu objavljeni.