„Dvostruko svitanje“ na Lepenskom Viru, koncert o kome će se dugo pričati

Turistički radnici Majdanpeka i Donjeg Milanovca prvi put su organizovali manifestaciju „Dvostruko svitanje“ na arheološkom lokalitetu „Lepenski vir“. Sinoć su okviru turističke ponude u kolevci civilizacije održana dva koncerta – Lene Kovačević i Koncert za violinu, orkestar i naratora, kompozitora i dirigenta Aleksandra Sedlara.

Na brdu Treskavac kod Donjeg Milanovca sunce izlazi dva puta. Bar tako kažu turistički radnici ovog kraja, što je privuklo mnogobrojne znatiželjnike u Lepenski vir.

„Jako je primamljivo za sve ljubitelje i arheologije i uopšte za ljubitelje tih prirodnih fenomena koji su imali direktan uticaj, zapravo i na kulturu", navodi Vladimir Nojković, direktor „Lepenskog vira“.

Po zalasku sunca održan je Koncert za violinu, orkestar i naratora Mesečeva kći pod dirigentskom palicom Aleksandra Sedlara i naratora Jelene Gavrilović. Oni su nastupali pod svodovima Arheološkog lokaliteta.

„Ja sam toliko uzbuđena da zaista nikad ovako nešto nisam doživela. Nikada ovako nešto nisam ni gledala, a kamo li učestvovala. Mislim da će se dugo pričati o ovom koncertu, zaista, ovaj prostor je neponovljiv, ovo mesto je čarobno", kaže glumica Jelena Gavrilović.

„Uvek bi svirao ovde, i mislim da ovaj ambijent, i ovaj prostor ovde, i ovaj prostor gde sada ima koncert Lena Kovačević, tu bukvalno može da se napravi neki festival, koji je negde poseban i po ambijentu, a može da bude poseban i po programu. Ali ovo zaista ima potencijal da preraste u nešto fenomenalno", ubeđen je dirigent Aleksandar Sedlar.

Lena Kovačević nastupila je na otvorenom, u okviru etno kompleksa „Lepenski vir"

„Večeras ćemo čuti i pored mojih singlova neke od, da kažem, pesama koje sam izvodila u Nemačkoj, u Holandiji i tu imamo i program Lare Fabijani, zatim imamo i moje albume San, Džezeri. Vrlo jedan šaren i lep program, i nekako ćemo da se trudimo i ove mušice da rasteramo, da ih zaigramo“, najavila je uoči koncerta Lena Kovačević.

I nije bilo problema sa mušicama. I one su otišle pod brdo Treskavac, zajedno sa zvucima sa koncerta.

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара