Objavljeni datum održavanja i nova pravila „Pesme Evrovizije 2021“

Evropska radiodifuzna unija je donela odluku da se „Pesma Evrovizije“ sledeće godine održi u Roterdamu 18, 20. i 22. maja. Promenjena su i određena pravila takmičenja kako bi se delegacijama čiji će predstavnici nastupiti u Holandiji 2021. godine olakšao dolazak na festival.

Planirano je da se prvo polufinale održi 18. maja, drugi deo takmičenja zakazan je za 20. maj, a veliko finale bi trebalo da se 22. maja 2021. godine. Sve tri takmičarske večeri održaće se u "Ahoj areni" u Roterdamu koja je trebalo da ugosti evropske muzičare ove godine.

U „Ahoj areni“ održana je „Dečja pesma Evrovizije“ 2007. godine na kojoj je Srbiju predstavljala Nevena Božović i sa pesmom Piši mi zauzela treće mesto.

Podsetimo, ovogodišnji „Evrosong“ je otkazan zbog pandemije koronavirusa, a 16. maja, kada je trebalo da se održi ovogodišnje finale, emitovan je specijalni program „Eurovision: Europe Shine A Light“ u kojem su nastupili bivši pobednici, a prikazani su i delovi pesama izvođača koji su bili izabrani da predstavljaju svoje zemlje.

Holandski javni servisi koji zajedno sa Evropskom radiodifuznom unijom organizuju takmičenje najavili su da će scena koja je bila u planu za ovogodišnje takmičenje biti iskorišćena za sledeću godinu.

Nova pravila 

Međutim, nešto će se promeniti na takmičenju sledeće godine. Evropska radiodifuzna unija donela je odluku da se na „Evrosongu“ 2021. ukinu obavezni prateći vokali, već će se dozvoliti da oni budu snimljeni zajedno sa matricom.

Glavni vokali, koji izvode melodiju kompozicije, neće smeti da budu snimljeni na matrici i oni će morati da pevaju uživo.

Kako su naveli iz Evropske radiodifuzne unije, nadaju se da će nova pravila olakšati dolazak delegacija i da će podstaknuti kreativnost u nastupima izvođača na „Evrosongu“ sledeće godine.

Na ovogodišnjoj, otkazanoj „Pesmi Evrovizije“ trebalo je da nas predstavlja grupa „Hurricane“, koja je sa pesmom Hasta la vista pobedila na „Beoviziji 2020“.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара