Prvo strano gostovanje u Beogradu – Lehar prvi u letnjoj sezoni „Barutane“

Treći vikend sedme sezone kultne „Barutane“, na Kalemegdanu, posvećen je prvom stranom gostovanju u Beogradu, kada je reč o izvođačima sa svetske elektronske scene. U petak 19. juna, Lehar, jedan od producenata i di-džejeva Solomunove izdavačke kuće "Diynamic", nastupiće prvi put u ovom beogradskom letnjem klubu.

Lehar je poznat po emotivnim kompozicijama i setovima, a za sebe kaže da i dalje uspeva da sačuva mladalačku strast prema muzici i žurkama. Njemu će se pridružiti mladi Coeus, kojeg nazivaju draguljem srpske elektronske muzike, čija se numera Eden našla na kompilaciji ugledne etikete „Afterlajf“, sa kojom popularni dvojac „Tejl of as“ promovišu svoj unikatni zvuk širom planete.

Polovina avangardne, andergraund grupe muzičkih kreativaca – „Kolektiv bejs“, u sastavu "Fluid Zbodi" koji preferira andergraund tek-haus, definišu ga pomalo mračnije melodije praćene tvrdim gruvom, ali uživa u tome da povremeno zađe u fanki tek-haus i X-am, čiju muziku karakterišu gruvi i tek-haus ritmovi ispunjeni tribalnim perkusijama, orijentalnim vokalima, melodijama, ali i takođe njegovom voljom da zađe u tamne i mračne uglove tehna.

Biće tu i gost iz Sarajeva Luka Čikić, koji se nedavno pridružio „Garden of drims“ ekipi, a svoju publiku voli da odvede na muzičko putovanje koje ruši granice žanrova elektronske muzike, dok ga posebnim čini preferencija fuzije mračnih melodija i ritmičnih zvukova, sa elementima afro perkusija i indi vajba.

Draga pbliko, jedva čekam! 

„Ne postoje reči kojima mogu objasniti koliko sam uzbuđen i koliko sam dugo čekao da puštam muziku na pravom nastupu... Draga publiko, jedva čekam da se ponovo vidimo i plešemo zajedno u 'Barutani'. Siguran sam da će biti nezaboravno!“, poručuje Lehar beogradskim klaberima, uoči svog gostovanja.

Kada je reč o Leharovoj produkciji, kompozicije koje pravi su ne samo emotivne već i intuitivne i osnova su kreativnog procesa ovog pravog umetnika. Leharov debitantski EP Sargas na Ofenbahovom lejblu "Connaisseur Recordings" stavio ga je na mapu moderne elektronske muzike i predstavlja njegov muzički manifest, koji je mešavina zvukova i atmosfere dramatičnih efekata karakterisanih intimnim bas linijama i intrigantnim melodijama.

Leharovi emotivni di-džej setovi refleksija su njegovog pristupa životu koji je veoma spontan i strastven. Zajedno sa Musumekijem i Oldrikom, osnovao je izdavačku kuću „Multinouts“. Takođe, zajedno sa Musumekijem predstavio je novi koncept jednodnevnih događaja, pod nazivom MUSE, čiji je „Barutana“ bila domaćin pre dve sezone.

Kristijan Molnar u „Barutani“ 20. juna

Naredne večeri, u subotu 20. juna, klabere će zabavljati neki od omiljenih regionalnih umetnika. Kristijan Molnar, poznat po svojim ol najterima, radijskoj emisiji Kristalizacija, ali i po tome što se u njegovim setovima može čuti širok spektar muzike, od sporijih srceprajućih traka, do plesne muzike – od melodičnog, dip tehna i njujorškog hausa, do diska, soula i modernog talasa.

Molnar nam sprema specijalni bi-tu-bi set sa nagrađivanim i trenutno najtraženijim bosanskohercegovačkim di-džej dvojcem – After Afer, koji stoje iza koncepta „Garden of drims“. Srž njihovog autentičnog zvuka je haus muzika, dok paralelno crpe energiju i iz drugih elektronskih žanrova.

Njima će se pridružiti domaći multitalenat Runi – izdavač, promoter, di-džej i producent, koji je poslednje dve godine obeležio serijom nastupa u klubovima i festivalima u regionu.

Pojedinačne ulaznice su dostupne putem Cooltix onlajn platforme, kao i na svim „Gigs tiks“ i „Tiket vižn“ prodajnim mestima, po pretprodajnoj ceni od 500 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво