"Iskaz" - Video spot za novi singl "Ko ti je rekao"

Novi singl benda "Iskaz" nosi naziv "Ko ti je rekao" i naći će se na petom studijskom albumu "Lavirinat". Pesmom nam poručuju da je moguće ostvariti svoje snove - ukoliko postoji iskrena želja, volja i "odlučnost, da se napravi nešto ni od čega."

Bend "Iskaz" je potekao iz Pančeva i postepeno su gradili "svoju priču". Muzika koju stvaraju je fuzija hip hopa, fanka, hard roka i sličnih pravaca "i kao takva najbolje pojačava tekstove kroz koje se prožima bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke kao i pitanje čovekovog postojanja." navedeno je u zvaničnoj biografiji benda.

Od 2006. godine, koja se računa kao godina početaka benda, "Iskaz" je putem zajedničkih pesama sarađivao sa mnogim izvođačima sličnih ideja, među kojima izdvajaju: Marčela, Elemental, Sanšajna, Kojota i Ajsburn, Struku, Skaj Viklera, Timbeta, Bvanu, Mikrija, Kandziju, Ajs Nigrutina, Bobana Ritam Nereda,...

"Ta saradnja i širenje sličnih ideja i stavova u nekim slučajevima dobija viši smisao, te je u tom duhu napravljen spoj "Marčelo & Iskaz" kao svojevrstan muzički hibrid i supergrupa koja je u periodu od 2010. do 2015.godine funkcionisala na taj način sto su pored zajedničkih, izvođene i aktuelne pesme sa repertoara Marčela i Iskaza. A Zoran- Kiza-Iskaz je vokal i u bendu "Sanšajn", sa kojima nastupa od 2007. godine i aktivno je involviran u kreiranje tekstova i muzike."

Preporučujući novi singl Ko ti je rekao, Zoran Stefanov - Iskaz, vokal i frontmen benda "Iskaz", poziva sve "sanjare" da više prate svoje srce i instinkt, a manje "pravila onih koji im govore da je nešto nemoguće postići. Jer za sve postoji način, ukoliko je u osnovi iskonska ljubav i posvećenost."

Video spot za pesmu Ko ti je rekao je, poveravaju članovi benda- svojevrstan omaž svemu što su ostvarili kao muzički sastav u proteklih deceniju i po. Obuhvata neke od najznačajnijih trenutaka u dosadašnjem radu grupe, kao i susrete sa ličnostima koje su na razne načine uticale na stvaralaštvo benda.

Pored ostalih, u ovom video spotu se pojavljuju pojavljuju Dog Eat Dog, Guano Apes, Onyx, Dope Dod, Hed PE, Crazy Town, Delinquent Habits, Hollywood Undead, Goblini, Ritam Nereda, Sunshine, Sajsi MC, Bvana, Prti Bee Gee, Elemental, Smoke Mardeljano...

 U karijeri Zorana Stefanova - Iskaza, značajno mesto zauzima i "Bunt Rok Festival" RTS-a , gde se odlično snašao u ulozi voditelja. Segment iz petog serijala "Bunt Rok Festivala" RTS-a je takođe implementiran u video spot Ko ti je rekao.

Iskaz poverava da su ovim videom želeli da dočaraju i kako, iz ugla benda, izgleda vreme provedeno iza bine, na putu i između koncerata. ..

"Postoji veliki deo materijala koji nije dospeo u video ali bi za kompletnu sliku bilo potrebno mnogo više od tri i po minuta pesme, tako da smo ponešto ostavili i za neku drugu priliku. Video spot za pesmu Ko ti je rekao je svojevrsni siže zahvalnosti i ispunjenosti koju osećamo zbog svega postignutog... Ali i o ljubavi - koja ponekad boli, ali nikad nije neuzvraćena. Nadam se da će publika to prepoznati i da će deo tih naših poruka doprineti da se i oni osećaju bolje, zahvalnije, optimističnije. A doza optimizma i pozitive nam je svima potrebna u ovim ludim vremenima... možda više nego ikada ranije", poverava Zoran Stefanov Iskaz.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво