Festivalsko leto počinje u avgustu – kada će se održati najveći festivali

Premijerka Srbije Ana Brnabić i predstavnici manifestacionog turizma sastali su se kako bi definisali uslove neophodne za održavanje umetničkih i muzičkih festivala tokom avgusta i septembra, koji su označeni kao povoljni period u odnosu na epidemiološku situaciju u zemlji.

Kako je saopšteno iz Kabineta premijerke, „Egzit“ će biti održan od 13. do 16. avgusta, dok će „Nišvil“ i festival „Lavfest“ u Vrnjačkoj Banji biti održani u standardnim terminima od 13. do 15. avgusta, odnosno od 6. do 8. avgusta.

Sabor u Guči će ove godine biti održan od 6. do 9. avgusta, dok će beogradski festivali „Bir fest“ i „Mjuzik vik“ na Ušću biti održani od 20. do 23. avgusta, odnosno od 28. do 30. avgusta.

„Beogradski festival igre“ počeće 11. septembra.

Brnabićeva je najavila da će Vlada Srbije vrlo brzo usvojiti jasan plan otvaranja zemlje i istakla da je održavanje manifestacija i festivala veoma važno, kako u cilju promocije lokalnog turizma Srbije tako i kompletne revitalizacije sektora manifestacionog turizma.

Shvatajući značaj kulture, kreativne ekonomije i turizma, Brnabićeva je među prvim državnicima u svetu, kako se navodi u saopštenju, dala podršku održavanju festivala u Srbiji u avgustu.

Sastanku sa premijerkom prisustvovali su predstavnici festivala „Egzit“, „Guča“, „Bir fest“, „Nišvil“, „Lavfest“, „Arsenal“, „Beogradski festival igre“, koji zajedno sa ostalim organizatorima događaja u Srbiji, što je godišnje oko 2.000 manifestacija i 14.000 poslovnih i kongresnih događaja, doprinose državnom budžetu sa više od 200 miliona evra i generišu više od 10.000 stalnih i više desetina hiljada honorarnih poslova.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво