Ponovo objavljen kultni album Milana i Sube Angel’s Breath

Angel’s Breath, kultni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube, doživeo je svoje reizdanje, u saradnji Zadužbine Milana Mladenovića, porodice Mitra Subotića Sube i izdavačke kuće Croatia Records.

Angel's Breath je sniman u Subinom studiju "Wah Wah" u Sao Paulu početkom 1994. godine. Pored Sube (klavijature) i Milana (glas, gitara, truba, usna harmonika), na albumu sviraju i brazilski muzičari Fabio Golfeti na gitari i Žoao Paraiba na udaraljkama. Autor svih tekstova je Milan, osim Praia do Ventu Eternu (Milan i Tacijana Baros) i Crv (Milan i Maja Maričić). Album je snimio i producirao Suba.

Angel's Breath se pojavio, nažalost, kad Milan već nije više bio sa nama, u decembru 1994. godine. Objavila ga je, kao svoje premijerno izdanje, izdavačka kuća "Imago Records".

Spot za pesmu Crv je osmislio sam Milan. Zajedno sa bosanskim rediteljem Alešom Kurtom je prikupio dokumentarni materijal i snimio pevanje za spot u studiju prilikom boravka u Parizu u maju i junu 1994. godine. Posle Milanove smrti, njegova devojka Maja Maričić je realizovala spot po njegovoj ideji.

Opisivati muziku zabeleženu na ovom albumu bilo bi, kao što je sam Milan voleo da kaže, ne samo izlišno nego i nemoguće. Ona je bila rezultat interakcije četvorice ljudi različitih senzibiliteta i različitog porekla, koji su se sjajno međusobno razumeli upravo po liniji koju je Milan čitavog života zastupao – liniji spontanosti.

Angel's Breath je album za svetsko tržište, unapred osuđen da postane kolekcionarski raritet.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 03. jun 2020, 20:08) - ,," [neregistrovani]

Без кукања

Стварање дела које није лажно (или опонашано/преписано), а за чију потврду вредности није жељено ,,западно или источно" прихватање, јесте нешто што Нам недостаје.
Све што је потребно је не усресређивати се на јад, беду, прљавштину, поквареност и сл.
Ако је занимљиво и јединствено, имаће своје гледалиште/слушалиште/обожаваоце/поштоваоце, без обзира одакле су.


Нараштајима (некима, бар) онда и та страна стварности неће бити јадна и великосеоска/малограђанска.
Можда више схвате колико је лепо пробудити се уз звуке шуме, окупати се у језеру, збринути повређену животињу, купити вечеру пријатељу, уживети се у мирис заљубљености, проћи кроз крај где сте се играли кад сте били мали и сл.

Што се тиче Наших установа и научника, вођа итд. ...
Да смо бољи и они би били.
Чиме им наговештавамо да се не промене?
Кукањем и величањем јаде и беде?

(sreda, 03. jun 2020, 08:28) - Rada [neregistrovani]

Ima lepog

ali ko napravi film o tome neće dobiti neće dobiti nijednu međunarodnu nagradu, ko napravi muziku o tome proglasiće ga malograđđaninom. dakle, potrebno je umetničko stvaralaštvo po principu "što gore, to bolje" . Trenutno epidemija korone pravi teškoće ali pojaviće se mudraci koji će nam objašnjavati da smo ustvari gore prošli od Španije,Italije i V.Britanije i da smo sendvičari jer smatramo da je 250 mrtvih bolje od 5000 mrtvih.. Sve je to manifestacija nečeg što se zove specijalni rat čiji je cilj da se izazove malodušnost i beznađe kod protivnika. Postavlja se pitanje imamo li moralne čvrstine da se tome odupremo i šta rade naše ustanove (prosvetne, kulturne, naučne, crkva) da se tome odupremo.

(utorak, 02. jun 2020, 19:22) - anonymous [neregistrovani]

Ja sam isto protiv nepotrebne patetike, ali ne moze da se za nesto crno govori da je belo.

Jednostavno, koliko ima dobrocudnih ljudi, tako ima i mnogo vise pokvarenih ljudi, doduse u danasnje vreme svi 90 posto naroda je pokvareno. To je veliki problem, oni nemaju osecaj ni za sta, politicari grabe fotelje, partije uvlace narod u svoje prljave igre i nude im nepostojece snove. Rokeri po prirodi svog zanra su eto osobe koje se ne slazu ni sa jednom partijom i hoce da narod misli svojom glavom, da ne idu u rat da ginu za nekog politicara koji svoju decu cuva na bezbednom, a tudju salje na front. I otuda gomila tekstova od ljubavi do socijalne kritike. Isto problem je sto nazalost vlada tendencija da se ne govori o nekim pozitivnim stranama zivota, kojih svakako ima pregrst. Na kraju koliko god da je sve sivo, ume da bude i vise neceg belog, tj pozitivno. Ali nama treba jedno 80 godina mira da bi se vratili u neku normalu, da nema tog razmisljanja o sukobima na tri strane. Ja bih voleo da se stvari srede na bolje ali toga nema na vidiku, mi srljamo u dublji ambis i ne pomisljamo da se vratimo nazad, volimo taj rikverc.

(ponedeljak, 01. jun 2020, 00:47) - ,," [neregistrovani]

Једнострано

Толико тога лепог, прелепе Природе, толико племенитих, једноставно добродушних Људи, толико ствари које нису јад, беда и простаклук.
Када ће неко да направи неко савремено уметничко дело и о томе?

Непрестано приказивање прљавости многима је опседнутост.
Многима је сврха живота да се такмиче, ко ће више да се жали и да покаже прљавији доњи веш.

Надам се да је неко ту попалу намерно пустио да би се јавност заситила тог дела стварности.
Мада, како време одмиче од ,, Скупљача перја", делује да има само више поклоника те опседнутости, а и више прљавштине.