Uz podsećanje na njegov "dobri duh", obeležava se rođendan Vlade Divljana

Koncert pod nazivom 4MALjČIKA, klavirskog dua Aleksandar Šandorov-Nemanja Nikolić, trebalo je da bude održan 10. maja na rođendan Vlade Divljana. Koncert je pomeren zbog pandemije koronavirusa za jesen, ali će publika i pratioci ovih muzičara na društvenim mrežama, biti u prilici da na drugačiji način obeleže ovaj datum.

U nedelju, 10. maja, na Jutjub kanalu pijaniste Nemanje Nikolića, biće aktivan link na kojem će biti emitovan promotivni spot ovog koncerta. 

Naslov koncerta aludira na "dobri duh" Vlade Divljana jer je iskorišćen naslov čuvenog hita grupe "Idoli" u kombinaciji sa stvaraocima ovog jedinstvenog koncertnog programa.

Gradeći mostove ka najvećim Divljanovim hitovima koje vešto ukršta sa muzikom Sergeja Prokofjeva, zajedničkom omiljenom kompozitoru, u aranžmanu urađenom za dva klavira, ovaj klavirski duo pravi jedinstvenu zvučnu paletu.

Ovakav muzički izraz, s jedne strane, postaje zanimljiv svim ljubiteljima muzike Prokofjeva, ali i umetničkog izraza Šandorova, a, s druge strane, intrigantan onima koji su rado slušali hitove Divljana.

Povezujući skoro nemoguće kroz pronađenu zajedničku nit i ljubav, prema muzici Prokofjeva, na jedinstven način razvijaju ukus nove, buduće publike i privlače je u koncertne prostore zadržavajući, pri tome, svoj umetnički izraz, senzibilitet i kredibilitet koji je stečen dugogodišnjom uspešnom karijerom.

 Spot je snimljen u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, autor je Dušan Stojančević.

broj komentara 0 pošalji komentar