Bir fest bi mogao da bude drugačiji, ali jedno je sigurno: Pivo se neće piti virtuelno

Tim organizatora Belgrade Beer Festa saopštio je da se prate epidemiološli podaci, i da se nadaju da će festival biti održan kako je i planirano. U međuvremenu se razmatraju i alternativne mogućnosti, ali festival na društvenim mrežama nije jedna od njih.

Predviđeni termin održavanja festivala je od 12. do 16. avgusta, a organizatori Bir festa se nadaju da će tokom avgusta epidemiološki uslovi dozvoliti organizaciju festivala uz poštovanje svih mera. 

"Već je urađeno puno toga na pripremi obeležavanja punoletstva najmasovnijeg muzičko-pivskog festivala u ovom delu Evrope. Posledice koje aktuelna pandemija ima na razvoj muzičke industrije i manifestacionog turizma širom sveta svakako negativno utiču i na organizaciju svih festivala u Srbiji, ali se ipak nadamo najboljem mogućem rešenju", saopštili su organizatori.

Alternative u igri 

Razmatraju se i alternativne opcije - od modifikacije samog festivala pa do pomeranja datuma:

"Belgrade Beer Fest se održava na ogromnom prostoru i moguće je da obezbedimo sve uslove da publika i ove godine uživa u besplatnim koncertima uz poštovanje socijalne distance, ograničavanje broja prisutnih posetilaca i povećanje broja sedećih mesta".

Rokenrol se ne može pretvoriti u gigabajte 

Iako su razmišljali i o aktivnostima koje bi radili iz karantina, to, navode, jednostavno ne bi bilo to.

"Pivo da pijemo virtuelno na društvenim mrežama nećemo, jer je ono simbol dobrog raspoloženja i druženja uživo. Slično važi i za dobar rokenrol - festivalsku atmosferu je nemoguće jednim dugmetom pretočiti u sterilne gigabajte", poručili su organizatori.

Ukazuju da je "ivent industrija" među onima koje su najviše pogođene pandemijom.

"Duh zajedništva je oduvek bio zaštitni znak festivala, a u ovogodišnjem izdanju se nadamo da će moći da se i oseti u vazduhu. Naš festival već 17 godina prenosi poruke da je Beograd gostoprimljiv grad, željan druženja i interakcije sa okruženjem i to su najvažnije vrednosti našeg festivala, tako da nećemo spuštati lestvicu", poručuje se u saopštenju.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи