„Vodi me odavde“, spot Nevernih beba iz izolacije

Mere obavezne samoizolacije članovi grupe „Neverne bebe“ koriste na najkreativniji mogući način – rade na pesmama za osmi studijski album, a jedna pesma snimljena prošle godine iznenada je dobila nova značenja i poruke. To je bio motiv da se svi snime u kućnim uslovima i na taj način ekranizuju pesmu pod nazivom „Vodi me odavde“.

Frontmen Nevernih beba Milan Đurđević ističe da je pesma Vodi me odavde vapaj i potreba da se probudimo i vratimo korenima bez agresije, patetike, straha, ali i želja da grupa pošalje poruku bezuslovne ljubavi kao jedine planetarno važne ideje.

„Ove je posveta empatiji nestaloj u brzini i izgubljenim prioritetima u kojima je 'mi' stalo pod velikim 'ja' označivši tako početak duhovnog stradanja koje dovodi do gubitka svega vrednog i zajedničkog“, kaže Milan.

Prema njegovim rečima, spot je podsećanje na trenutak kada smo primorani da se vraćamo tamo odakle smo davno došli i ponovo počeli da poštujemo minute u parku, kafu sa prijateljima, sve one svakodnevne, a do juče neprimetne vrednosti.

„Otvorite oči, srce za ljubav prema svemu i svima. Vodi me odavde u neki bolji svet, neko bolje vreme koje mora doći a koje možemo napraviti samo zajedno“, poručuje poznati muzičar.

Inače su teški periodi veoma inspirativni za umetnike, dodaje Đurđević i podseća da je njihov treći, kultni album Južno od sreće nastao u periodu bombardovanja.

Ovaj, osmi album po redu, kaže vođa Nevernih beba, svoje finale doživljava u uslovima koje savremena civilizacija nije ni sanjala niti je za njih mogla da se spremi i neminovno je da to u svojim pesmama ostavimo kao pečat, dokument jednog vremena.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво