Zvonko Bogdan: Bez strpljenja nema ničega

Publika ga obožava širom Panonske nizije koju je opevao u neprolaznim hitovima. Bard tamburaške i starogradske muzike cenjen je od Vardara pa do Triglava. Pesnik panonske ravnice, Zvonko Bogdan, ne napušta dom u Subotici, kao ni ostali stariji sugrađani, ali je ugostio naše kolege.

Pesnik panonske ravnice, Zvonko Bogdan, ne napušta dom u Subotici, kao ni ostali stariji sugrađani, ali je ugostio naše kolege.

Zvonko, kako živite ovih dana?

„Pa čim vidim tebe, odmah mi je lakše, vidim da si se rešio svih problema na granici, pa si čak stigao i do mene“, rekao je Zvonko Bogdan, koji se uključio u Jutarnji program RTS, iz svog doma, u Subotici.

Naš kolega Toni Bedalov stigao je potpuno opremljen kod svog gosta, s obzirom na to da vlada pandemija.

„Karakteristika starijih ljudi je da su matori i bezobrazni“, našalio se Zvonko.

Da li poštujete sve što vam je naloženo pravilima?

„Pa eto kako vidiš, nije mi lako, poslednji put kada je izašla naredba, nisam čak ni kročio blizu grada, pridržavam se svega onoga što su rekli, ne samo zbog sebe, već za primer i ostalim ljudima. Da sačuvamo ovo malo zdravlja što imamo, i da svim ljudima kažemo da je ovo jako važna stvar, da budemo u svojim domovima“, napomenuo je Zvonko.

Da li se čujete sa familijom koja je u svetu?

„Hvala Bogu, kao i mnoge familije i moja je rasuta po svetu. Svi su dobro i kako čujem i kod njih se pripremaju ozbiljne mere za suzbijanje ovog virusa“, istakao je Zvonko Bogdan.

Rekoste da imate nekog u Bergamu?

„Moj prijatelj i veliki poštovalac, Zoran Milinković i njegova familija, viđamo se u poslednjih deset godina. Svake godine dođe da me obiđe. Oni, nažalost, žive u Bergamu, tamo gde je najteže. Poslednjih meseci se nisam čuo sa njima i ništa ne znam o njima. Ako bilo šta neko zna o njima, oni su Zemunci, neka mi javi", rekao je Zvonko.

Preporučujete da se strpimo, da ostanemo kod kuće, da se ne družimo dok sve ovo ne prođe.

„Bez strpljenja nema ništa. I ako vas neko napada, stavite ga u stanu“, dodao je Zvonko Bogdan.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво