Razmatra se alternativa za „Pesmu Evrovizije“

Evropska mreža javnih servisa trenutno traži alternativu da se „Pesma Evrovizije“ održi, ali ne u formi takmičenja već u drugačijem formatu.

EBU je saopštila da je dirnuta reakcijom obožavalaca zbog teške odluke da se otkaže „Evrosong 2020“.

„Jasno nam je koliko će mnogima ove godine nedostajati 'Pesma Evrovizije'. Vrednosti univerzalnosti i inkluzivnosti koje promoviše ovo takmičenje i naša tradicija slavljenja različitosti kroz muziku, potrebne su sada više nego ikad“, naveli su iz EBU.

Zbog toga se razmatraju alternativu „Evrosongu“.

„Naša namera je da nekom vrstom programa i preko naših onlajn platformi, predstojećih meseci odamo počast pesmama i umetnicima koji su izabrani da predstavljaju svoje zemlje na 'Pesmi Evrovizije 2020'“, ističe se u saopštenju.

Šezdeset peto takmičenje za „Pesmu Evrovizije“ trebalo je da se održi u Roterdamu od 12. do 16. maja.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво