Organizacija „Evrosonga“ se nastavlja po planu, razmatraju se i alternativna rešenja

Evropska radiodifuzna unija, zbog širenja koronavirusa, razmatra alternativna rešenja za organizaciju „Pesme Evrovizije“, ali, kako iz ove organizacije naglašavaju, još uvek je rano za donošenje konačne odluke o promeni načina održavanja takmičenja.

Evropska radiodifuzna unija (EBU) pažljivo prati situaciju u vezi sa širenjem koronavirusa i u toku je sa savetima i smernicama Svetske zdravstvene organizacije i nacionalnih zdravstvenih institucija, navedeno je na zvaničnom sajtu „Pesme Evrovizije“.

Dodaje se da EBU blisko sarađuje sa holandskim medijskim servisima koji organizuju takmičenje, kao i sa upravom grada Roterdama, kako bi istražili različite potencijalne scenarije za „Pesmu Evrovizije 2020“.

Ipak, kako se navodi, do takmičenja je ostalo još dva meseca i još uvek je prerano donositi konačnu odluku zbog toga što se situacija brzo menja, kako u Holandiji, tako i u ostalim zemljama koje učestvuju na ovogodišnjem „Evrosongu“.

„Nastavljamo da radimo zajedno, kao tim, na pripremama organizacije 65. 'Pesme Evrovizije' u Roterdamu“, ističe se na zvaničnom sajtu takmičenja.

Ovogodišnja „Pesma Evrovizije“ bi, prema planovima, trebalo da se održi od 12. do 16. maja u „Ahoj areni“ u Roterdamu.

Organizatori su već ranije naveli da razmatraju alternativna rešenja za organizaciju takmičenja.

Grupa „Hurricane“, koja predstavlja Srbiju na „Evrosongu“, trebalo bi da nastupi u drugom polufinalu, 14. maja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се