Flamenko za početak gitarističke rapsodije – počeo „Gitar art“ festival

Slogan ovogodišnjeg „Gitar Art“ festivala je „Rapsodija“ – mešavina različitih žanrova muzike, sinergija svih generacija učesnika i sinteza autora i izvođača. Od desetog marta do nedelje, 15. marta, Beograd je centar gitarističkog sveta.

Protekle dve decenije „Gitar Art“ festivala, obeležile su nepodeljena naklonost publike i impresivan spisak umetnika. Ovogodišnje, 21. izdanje, najavljeno je kao početak treće ere festivala. Na početku – Danijel Kasares i njegov sekstet.

„Sećam se prethodnog koncerta na 'Gitar artu'. Sećam se da je publika bila predana, da su osetili ono što smo radili i da su znali da cene flamenko i gitaru kao instrument. Srećan sam što sam ponovo deo ovako prestižnog festivala“, rekao je gitarista Danijel Kasares.

Početak – u znaku vatrene muzike Španije i flamenko virtuoza. U Beogradu predstavlja osmi autorski album, koji govori o strasti prema Mediteranu i o suštini samog flamenka.

„Meni u flamenku sve teško pada. Flamenko je složen i težak za izvođenje, pre svega zato što svako selo, svaki grad ima svoju verziju, sve se oslanja na kulturno-istorijsko nasleđe tog kraja. Ono što je meni možda lakše je što dolazim iz tog kraja, i imam u glavi jasnu strukturu i kako flamenko treba da zvuči“, dodao je Kasares.

Sledi koncertni niz domaćih i inostranih umetnika. I italijanska atrakcija "40 fingers", takođe i umetnički projekat fesitvala – kompozicija „Uspomene iz Beograda“.

Kombank dvorana, Narodni muzej i Kolarčeva zadužbina su mesta za koncerte, predavanja, majstorske kurseve i takmičenja. Sve u duhu slogana „Rapsodija“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара