Prva kvalifikaciona emisija šestog „Bunt rok festivala“ kreće 8. aprila

Stručni žiri RTS-a je nakon preslušavanja pesama pristiglih na javni konkurs, odabrao bendove koji će se takmičiti na šestom „Bunt rok festivalu“. Od 150 prijava odabrani su 21 autor, odnosno, bend koji će imati priliku da opravdaju poverenje koje im je ukazano i da se, uz pobednike tri prijateljska festivala, bore za finale.

Nije bilo lako odabrati finaliste, naglašava Branka Glavonjić, autorka „Bunt rok festivala“ i emisije Bunt, ali pošto je o tome odlučivao dvadesetočlani stručni žiri, sigurno je da su autori i bendovi koji su prošli, stvarno bili najbolji.

„Prva kvalifikaciona emisija šestog 'Bunt rok festivala', počinje 8. aprila. Biće dosta toga zanimljivog i pozivam gledaoce da obrate pažnju. Svi čekaju da se nešto desi, a niko ne želi da istraži i posveti tim mladim autorima, jer kada bismo se svi malo više posvetili, videli bismo da tu ima jako dobre muzike“, naglašava Branka Glavonjić.

Cilj „Bunt rok festivala“ nije samo da se mladi i talentovani autori pronađu, već i da se podstaknu i da im se olakša taj put i da budu prisutniji u medijima.

„Danas je takvo vreme da je uglavnom gledaocima zanimljivije da gledaju kako neko kopira nekoga ili ko je dobar izvođač, a niko se ne bavi autorstvom. Autorstvo je veoma važna stvar jer na taj način se i mi razvijamo kao društvo. A važno je da se i oni među sobom povezuju, tako da i tome služi 'Bunt rok festival'“, dodaje urednica.

Aleksandar Ćurčić iz benda „Viva vops“, koji su bili pobednici „Bunt rok festivala“ 2017. godine, naglašava da su zahvaljujući ovom učešću od tada imali preko šezdeset koncerata.

„Najbitnije je da smo se umrežili sa tom nekom grupom ljudi koja i organizuje festivale, ali i sa bendovima koji sviraju. Iskreno, drago mi je da su bendovi sve mlađi i sve bolji. Danas, da bi se čovek bavio muzikom ili bilo kojom umetnošću mora da bude malo otkačen, malo lud. Jednostavno, instrument košta, treba mnogo vremena da se uloži u njega, treba vežbati, imati probe. Ali, na kraju krajeva, muzika to sve vrati“, kaže Aleksandar gostujući u Jutarnjem programu.

Klub studenata tehnike, popularni KST, koji slavi 66. rođendan, od početka „Bunt rok festivala“, kao i emisija Bunt je stalni saradnik i prijatelj. Bendovi prvo sviraju na Maskembalu, koji je jedan od najposećenijih događaja u ovom prostoru. Posle toga, sviraju na otvaranju i zatvaranju bašte u KST-u.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво