Džulijan Marli na zatvaranju „Nišvila“

Jedan od planetarno najpoznatijih i najpopularnijih predstavnika rege muzike, britansko-jamajkanski muzičar Džulijan Marli nastupiće 16. avgusta, na zatvaranju ovogodišnjeg „Nišvila“.

Kao jedan od sinova i naslednika rodonačelnika rege muzike, Boba Marlija, Džulijan je od ranog detinjstva krenuo stopama svog oca i kroz rastafarijansku muziku i filozofiju već više od 30 godina uspešno prezentuje dobro poznatu i priznatu sublimaciju života i duhovnosti.

Nakon višegodišnjeg rada u studiju, Džulijan izdaje svoj prvi solo album Lion in the Morning 1996. godine i kreće na svetsku turneju. 

Nakon toga sledi turneja sa bratom Damijanom na festivalu „Lolapaluza“ festivalu 1997. godine. Njegov drugi album A Time and Place izlazi 2003. godine, a 2008. je vlada Jamajke pozvala Džulijana Marlija i njegov "Uprising Band" da predstavljaju Jamajku i nastupe na Olimpijskim igrama u Kini. 

Njegov treći album Awake (izdat 2009. godine) nominovan je za prestižnu Gremi nagradu u kategoriji najboljeg rege albuma. 

Džulijan Marli i njegova braća postali su suvlasnici "Ghetto Youths International Inc." 2002. godine, zbog autorskih prava i nerazumnih provizija velikih izdavačkih kompanija. 

Ova izdavačka kuća dozvolila je braći Marli da zajedno kreiraju svoje solo projekte i zajedničku muziku u mnogo zdravijoj atmosferi u odnosu na prethodne uslove. 

Takođe im je dozvolila da produciraju i izdaju razne projekte sa mnogo drugih izvođača koji su prezentovali svoj materijal za "Ghetto Youths". 

To je svakako uspešno prenelo porodičnu tradiciju Marlijevih, koja pre svega ima za cilj da muzika komunicira na globalnom nivou. 

Trenutno je aktuelan četvrti Džulijanov album As I Am koji je izdat 25. januara 2019. godine i koji je dobio nominaciju za Gremi nagradu u kategoriji najboljih rege albuma. Izdanje su producirali zajedno Damijan, Stiven i Džulijan Marli.

broj komentara 0 pošalji komentar