„Parni valjak“ kod Novosađana 3. aprila

Legendarni rok bend Parni Valjak u samoj završnici izuzetno uspešne turneje „Runda 44“ održaće koncert 3. aprila u velikoj dvorani „Spensa“ u Novom Sadu.

„Valjak“ je na turneji punio velike dvorane u Ljubljani, Rijeci, Splitu, Beogradu, Banja Luci, stigli su do Njujorka, Čikaga i drugih gradova Amerike, a „Rundu 44“ odjaviće koncertima 3. aprila u Novom Sadu i konačno 18. aprila u zagrebačkoj Areni.

„Mi smo, po pričama kolega i posetilaca, najbolji koncertni sastav, i to mora da se opravda. I danas energija pršti na sve strane, važno nam je da ne razočaramo ljude. Najvažnije je biti iskren prema svojoj publici. Dolazimo s novim albumom, ali i sa obaveznim štivom“, kaže pevač Aki Rahimovski.

Ulaznice koštaju 1.800 i 2.200 dinara i biće u prodaji od 24. januara preko blagajne „Spensa“ i prodajnih mreža „Gigstiks“ i „Tikets“.

Nastao na temeljima čuvene zagrebačke „Grupe 220“, zvanično osnovan 11. novembra 1975. godine, predvođen harizmatičnim Rahimovskim i gitaristom i autorom Huseinom Hasanefendićem Husom, „Parni valjak“ je tokom svoje izuzetne karijere objavio dvadesetak studijskih, nekoliko lajv albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja, prošavši kroz brojne promene postave.

U kolektivnu svest na ovim prostorima urezali su se mnoštvom bezvremenih hitova kakvi su Lutka za bal, Stranica dnevnika, Neda, Uhvati ritam, Jesen u meni, Ugasi me, Sve još miriše na nju, Zastave, Sunčanom stranom...

„Dobra pjesma uvijek nađe put. I sad snimamo pjesme koje postaju hitovi, bar po tome kako ih ljudi pjevaju po koncertima“, ističe Hus.

broj komentara 0 pošalji komentar