„Bajaga i instruktori“ – 35 godina rada bez pauze

„Bajaga i instruktori“ ove godine proslavljaju 35 godina rada, a svoj jubilej će obeležiti u decembru koncertima u Centru „Sava“.

Pošto je karijeru počeo u „Ribljoj čorbi“ šest godina pre osnivanja „Instruktora“, Momčilo Bajagić, gostujući u Beogradskoj hronici, napominje da on u stvari broji više od 40 godina aktivne karijere, tako da mu ovih 35 ne zvuče tako strašno.

„Lepo je kad pomislim da nam je prvi koncert bio u Domu sindikata 1984. godine, znači da nismo loši za ovih 35 godina“, dodaje Bajaga.

Godine su prošle ispunjene lepim stvarima i koncertima, a najteže su, naravno, bile ratne godine i bombardovanje kada nije moglo mnogo da se radi. Međutim, napominje Bajaga, „Bajaga i instruktori“ je jedan od retkih bendova koji za prethodnih 35 godina ni jednu godinu nije završio, a da nije održao makar 15 koncerata, a nekada i 200, ali u proseku 40 do 50. Pored toga, svirali su na svim kontinentima osim Južne Amerike.

Za obeležavanje jubileja, za sada su planirana tri koncerta, 5, 6. i 8. decembra u Centru „Sava“. Prošle godine su održali koncert u Areni, uspešan i dobro posećen, ali mnogo publike se oglasilo primedbom da ne voli koncerte u halama.

„Drugo, ipak je 35 godina u pitanju, a treće, pošto smo u maju mesecu imali jedan koncert u Nišu na ideju Vojkana Borisavljevića da napravimo sa gudačkim orkestrom, i pošto je to jako lepo ispalo, onda smo rekli, ajde, što ne bismo za 35 godina napravili jedan koncert sa velikim orkestrom. Pošto su karte za 5. i 6. decembar brzo rasprodate, odlučili smo se i za treći, a ako bude interesovanja biće ih koliko treba“, kaže Momčilo Bajagić Bajaga u Beogradskoj hronici.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво