Temperamentni Ara Malikijan u martu u Beogradu

Violinista libansko-jermenskog porekla, temperamentni Ara Malikijan u okviru svetske turneje, nastupiće u Beogradu, u Centru „Sava“, 14. marta 2020. godine.

Turneja pod nazivom Royal Garage, na kojoj predstavlja istoimeni album, obuhvata najvažnije svetske prestonice u kojima Ara nastupa u najprestižnijim koncertnim dvoranama i pozorištima – London, Pariz, Njujork, Moskvu, Rim, Buenos Ajres, Santjago, Limu, Meksiko, Peking, Hongkong, Madrid, Berlin, Beograd.

Ara Malikijan je svetski priznat umetnik, jedna od najvećih zvezda među violinistima danas.

Često ga predstavljaju kao libanskog virtuoza sa jermenskim začinima. Klasično obrazovan muzičar je tokom godina spojio muziku različitih kultura koja uključuje i španski flamenko, argentinski tango, kao i cigansku muziku.

Njegova interpretacija vuče korene iz arapske i jevrejske kulture. Na koncertima često izvodi obrade rok pesama i filmskih hitova.

Malikijan je rođen 1968. godine u Bejrutu. Sada živi u Madridu. Snimio je više od 40 albuma i producirao veliki broj predstava.

Zbog svoje muzikalnosti i virtuoznosti još kao mladi violinista, nagrađen je nagradom koja nosi ime velikog Nikole Paganinja. Za sebe kaže da želi da bude Paganini u odelu Džimija Hendriksa.

broj komentara 0 pošalji komentar