Manjifiko u „Šarenici“: Ni moja majka nije verovala da sam ja napisao „Pukni zoro“

Gostujući danas u RTS-ovoj emisiji „Šarenica“, poznati slovenački muzičar Manjifiko uživo je izveo numeru „Samo malo“ i objasnio da je jedva i svoju majku ubedio da je on napisao veliki hit „Pukni zoro“.

Manjifiko je u „Šarenici“ sa svojim sastavom izveo pesmu Samo malo, koju je napisao za seriju i film Montevideo, Bog te video.

„Rad sa Draganom Bjelogrlićem je vrlo jednostavan, on ti kaže šta da uradiš i ti to uradiš“, objasnio je Robert Pešut, kako je Manjifikovo pravo ime.

Voditelje je zanimalo kako je nastala pesma Pukni zoro koja je postala veliki hit, napisana takođe za ovu seriju.

„Bjela mi je tražio da bude novo, a da opet bude staro... Kasnije su kružile legende o tome ko je pesmu napisao, čak se pričalo da je zapis nekog starog ratnika ali nije, napisao je jedan Ljubljančanin, to jest ja! Mnogi u to nisu mogli da poveruju, čak sam i svoju majku jedva ubedio da sam ja stvorio Pukni zoro“, našalio se poznati muzičar u „Šarenici“.

Inače, pesmu je posvetio dedi koji je bio srpski vojnik na Solunskom frontu, u Prvom svetskom ratu.

broj komentara 26 pošalji komentar
(ponedeljak, 29. nov 2021, 15:42) - anonymous [neregistrovani]

Pozdrav

Bravo Marice!

(nedelja, 07. mar 2021, 16:27) - M.Marica [neregistrovani]

Ljudima

Ama ljudi,ko si odakle si?Zar to ima smisla u današnjem vremenu kada smo svi u istom košu i istoj koži!Ne postoji čista rasa,svi imamo poreklo sa raznih strana.A da li je i bitno?Svi bolujemo od iste bolesti gde god da smo!Nadam se da kada prestane ovo ludilo,nastane sloga među ljudima i da napokon živimo kako dolikuje čoveku!Živeli ljudi,neka vam je svima u zdravlje i veselje!

(četvrtak, 04. mar 2021, 17:37) - Miroslav [neregistrovani]

Prouči istoriju naroda kom pripadaš

To o čemu pričaš nema veze sa istorijskim istinom. Upravo je suprotno - zapad je jasno iscrtao granice koristeći pripadnost određenoj religiji kao osnovni argument, bojali su se asimilacije od strane pravoslavnih Slovena. Nismo mi Srbi imali Starčevića i Budaka. Na kraju su dobili Banovinu iako su izgubili rat i iskoristili prvu priliku da stvore marionetsku fašističku državu u kojoj će nas sistematski uništavati i pokrštavati pod patronatom tih istih sila koje su oduvjek kreirale njihovu nacionalnu spoljnu i unutrašnju politiku. Prvi rat je isto tako bio pokušaj sprovođenja te iste politike nad nama, ali su se prevarili, nisu uzeli u obzir ogromno ratno iskustvo naroda i bez presedana jak moral jer su branili svoje ognjište.

(subota, 17. okt 2020, 11:51) - Славица [neregistrovani]

Nije istina

Povsna i neargumentovana izjava.
Pojedinci su skloni blacenju drugih i naravno, uvek je neko drugi kriv. Srbi su dezurni kriivci. A, da vas pitam, sta ste vi ucinili za srbi i nasu zajednicku drzavu, osim sto neprestano i generacijski pokazujete nezadovoljstvo?

(petak, 16. okt 2020, 11:23) - anonymous [neregistrovani]

Poreklo

Živeti negde ne znači zaboraviti ko si. A naravno svako mora da bude evidentiran po mjestu stanovanja i po državi u kojoj živi. I to je sasvim ispravno,ali zloba ne treba među ljudima da postoji zbog vere ili narodnosti.

(sreda, 24. jun 2020, 09:29) - Горан [neregistrovani]

Србин или не, питање је сад

Тешко је Србима (или онима који мисле да јесу) то објаснити. Због сулудих ставова Цркве и режима у Кнежевини и Краљевини, Срби су се свели на православце. Одбацили су од себе друговерујеће (католике, муслимане, јевреје...). Тако да је и сама расправа око тога губљење времена. Срби нису никада пружили руку другима из земље Србије и прихватили их, увек су остали Немци, Чеси, Мађари, Румуни/Власи ..... У ствари, и сами не знају шта желе.

(utorak, 23. jun 2020, 16:05) - Tatjana [neregistrovani]

Solunac

Moj deda je bio 1890. Solunac.
Otac 1929. Ja sam 1969.

Prema tome, može

(utorak, 18. feb 2020, 12:40) - Милан [neregistrovani]

Година рођења

Кад је рођен твој деда и када ти је рођен отац?

(subota, 15. feb 2020, 22:04) - Kokan [neregistrovani]

Solunac

U cemu je problem, ja imam 54 godine i moj deda je bio solunac.

(sreda, 12. feb 2020, 16:16) - Milan [neregistrovani]

Деда Солунац?

Мислим да његова мајка не може да верује у провидну лаж о деди Солунцу.
Мој деда је рођен 1914. и није био Солунац. Ја имам 63 године. Колико година има Пешут када му је деда „био“ солунски борац? Рекло би се да је највећи мит о песми смислио сâм, а то је мит о деди Солунцу.