Uskoro novi model „Vartburg limuzine“

Dečji hor „Čuperak“ i Vladimir Radusinović Radule iz benda „Ateist rep“ počeli su u studiju u Kikindi rad na novoj verziji pesme „Vartburg limuzina“.

„Oduševio sam se kada sam dobio demo verziju pesme sa probe hora. Mislim da je prvi deo snimanja prošao odlično. Vidi se da je deci zabavno, što je veoma važno“, izjavio je Radusinović, jedan od autora kultne pank pesme Vartburg limuzina.

On je istakao da su pažljivo radili na novim aranžmanima, melodijama, pa čak i tekstu, a uz to deca su veoma uživala.

„Prvi put radim sa decom i vrlo mi je drago što se klinci bave i ovom vrstom muzike. I stvarno, koliko ima vrtića u Srbiji koji imaju svoj muzički studio kao 'Plavi čuperak' u Kikindi? Baš sam uživao“, dodao je Radusinović.

Svetlana Milić, koja vodi hor „Čuperak“, kaže da je srećna što ima priliku da deci sa kojom radi ponudi i ovakvu vrstu muzike.

„Nažalost, živimo u vremenu kada im mediji nude nešto sasvim drugo i kada je ponuda oskudna i jednostrana. Mislim da je ovakav način rada veliko muzičko bogastvo za decu i nadam se da ćemo ovim projektom i ovakvim saradnjama deci raširiti svest i otvoriti nove vidike“, istakla je Milićeva.

Vartburg limuzina, koja će biti završena u naredne dve nedelje, druga je u nizu numera koje će naći na izdanju Deca pevaju rokenrol, gde će poznate rokenrol pesme obrađivati „Čuperak“ u saradnji sa njihovim autorima.

Prethodno je snimljena pesma Neukusu treba reći 'ne' sa Dušanom Kojićem Kojom („Disciplina kičme“) za koju je urađen i spot.

Autori projekta „Deca pevaju rokenrol“ su Aleksandar Pavlić („Digimedija PR“) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza - BUDI).

Deca će kroz rad sa eminentnim rok autorima učestvovati u kreiranju novog muzičkog dela, a autori projekta smatraju da će snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, biti zanimljivo i dragoceno iskustvo za njih, koje će, smatraju, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.

Projekat su u ovoj, drugoj, fazi podržali Ministarstvo kulture i informasanja Republike Srbije, Kulturni centar Pančeva, hor „Čuperak“ i „Digimedija PR“.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 07. dec 2017, 18:22) - anonymous [neregistrovani]

Tekst pesme

Da li vi uopste znate tekst pesme Sasa? Jel znate da sadrzi vulgarnosti?

(četvrtak, 07. dec 2017, 15:27) - Predrag-Pančevo [neregistrovani]

Saša Božović

Trebalo bi g-đica(đa) Milić da svaki put naglasi ogroman doprinos osivaču hora Čuperak, pokojnom pančevačkom dečjem pesniku Saši Boožoviću.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">