Pola veka „Motauna"

Diskografska kuća „Motaun" obeležiće jubilej, pola veka postojanja, koncertom u Detroitu, gde će nastupati Areta Frenklin, Stivi Vonder i grupa „Temptejšens".

Pevači Areta Frenklin i Stivi Vonder su među muzičarima koji će nastupiti na gala koncertu, organizovanom povodom 50 godina postojanja diskografske kuće „Motaun".

Na svečanosti, 21. novembra u Detroitu, biće odata počast Majklu Džeksonu i zvezdi grupe „For Tops" Liviju Stabsu, koji su umrli ove godine, objavio je Bi-Bi-Si njuz.

Na koncertu će učestvovati i Otis Vilijams i „Temptejšens", dok će muzičarima koji su snimali za „Motaun" - među kojima je i Smoki Robinson - biti odata posebna počast.

Diskografska kuća „Motaun" lansirala je karijere mnogih uspešnih muzičara, kao što su Majkl Džekson i Dajana Ros, a njen osnivač Beri Gordon Junior bio je prvi Afroamerikanac na čelu neke izdavačke kuće.

Prihod od prodaje ulaznica za koncert namenjen je Istorijskom muzeju kuće „Motaun", smeštenom u prvom sedištu kompanije u Detroitu, po čijem je nadimku firma i dobila ime (spajanjem reči „motor" i „grad" - Detroit je centar američke autoindustrije).

broj komentara 0 pošalji komentar