Džoni Ranković u novom spotu tera strah

Najmlađi roker u regionu, 13-godišnji Nikola Džoni Ranković objavio je spot za pesmu „Strah“ sa albuma „Teram po svom“ u kome poručuje kako oterati strah.

Nakon spota Pokreni se, kojim je album promovisan i koji je naišao na izuzetno interesovanje javnosti, mali Džoni nastavlja da šalje važne životne poruke ne samo svojim vršnjacima, muzičarima i ljubiteljima žestokog roka, već svim ljudima u ovom teškom vremenu.

Pesma Strah ima upečatljiv tekst, dok sam spot oslikava Džonijev život iz perspektive koju on nikada nije želeo da potencira, osim u želji da se solidariše sa onima koji imaju životne probleme ili da ih ličnim primerom podstakne na borbu.

Uz potresne slike svakodnevice, u spotu dominiraju njegova volja, hrabrost i beskompromisnost u nameri da sve nedaće pobedi muzikom, svirajući gitaru, nastupajući sa svojim bendom "The Churlians" ili učestvujući u brojnim humanitarnim akcijama beskrajno ceneći svaki novi dan i radujući se životu.

„Za bolje razumevanje stihova i muzike rade se pokretne slike koje se zovu spot, ali za istinsko razumevanje pesme Strah ljudi moraju da odrastu. Treba da pronađu skrivenu snagu u sebi i tako se lakše bore sa problemima koje svakodnevno imaju, da odrede sebi ciljeve i da se na putu do njih ničega ne plaše, a da se na njemu zaustave samo kada treba da pomognu drugome“, objasnio je mladi muzičar.

Ranković svira gitaru od najranijeg detinjstva, izučava teoriju muzike i produkciju, svakodnevno vežba, piše pesme, aranžmane i ne zapostavlja ni školu, jer namerava da studira u inostranstvu.

Za svoj album Teram po svom, objavljen ove godine, napisao je sve pesme (muziku i tekst), otpevao ih i odsvirao, a album je producirao Vojislav Aralica.

„Kada sam počinjao rad sa Džonijem, nisam ni slutio kuda bi to moglo da nas odvede. Učeći ga i radeći sa njim sam na kraju shvatio koliko sam zapravo ja naučio od njega, pre svega o predanosti, hrabrosti, talentu i ljubavi koja je svakog momenta bila pokretač svega“, istakao je Aralica.

Džoni je frontmen benda "The Churlians" koji čine njegovi vršnjaci Pavle, Marko, Griša i Jelena, sa kojima redovno vežba i priprema nastupe za festivale u narednoj godini za koje su već dobili pozive.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 15. dec 2016, 15:37) - Milla [neregistrovani]

Johnny

Bravo KRALJU !!!

(četvrtak, 15. dec 2016, 11:40) - Mila [neregistrovani]

Prave vrednosti

.RTS uvek prepozna prave vrednosti.
Muzika, tekst, ličnost i odličan spot.
Svaka čast ozbiljno velikom autoru Dzoniju i poruci koju šalje

(sreda, 14. dec 2016, 22:34) - anonymous [neregistrovani]

Duboko postovanje...

Divno uradjen spot.... Bilo bi jako dobro istu pjesmu snimiti na engleskom jeziku i plasirati je u svijet.

Srdacan pozdrav iz Kanade