Prvi "Jazz Crawl Festival" na Svetski dan džeza

Na osam lokacija u Beogradu, na Svetski dan džeza, 30. aprila, održaće se "Jazz Crawl Festival", kao inicijativa nezavisne grupe džez muzičara.

Veliki broj klupskih džez svirki tokom jedne večeri imaju cilj da aktiviraju Beograđane i goste prestonice, da krenu od kluba do kluba da slušaju i dožive džez, navode organizatori.

„Cilj ovog festivala je uspostavljanje muzičkog događaja koji bi slavio i promovisao džez kao živu muziku sa kojom je slušalac u neposrednom kontaktu, u njegovom prirodnom okruženju - klubu. Džez van kluba je neprirodan doživljaj muzičkog stila formiranog u živom ambijentu“, objasnio je Vladimir Protić, idejni tvorac, organizator i muzičar.

Protić je primetio da poredeći sa Londonom, Beograd trenutno ima proporcionalno više aktivnih klubova, koji su koncentrisani u gradskom jezgru „kao u najbolja njujorška vremena“.

Svi ljubitelji džeza moći će da uživaju u muzici i plešu sving u Kulturnom centru „Grad“ gde će se predstaviti plesne škole „Sinatra“ i "Swing The Beat".

Na Trgu Republike nastupiće „Big bend“ Radio-televizije Srbije sa Duškom Gojkovićem.

U klubu „Ulica“ puštaće se ploče džeza iz vremena SFRJ, u klubu „Lejla“ nastupaće di-džej, a najavljene su i žive svirke u klubovima „Džez bašta“, „Muha“, „Filip“, „Berliner“.

U kafe-prodavnici „Metropolis“ biće organizovan celodnevni džez maraton, a posetioci će dobiti popuste na džez muzička izdanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво