Читај ми!

Najluđa noć na trgovima u Srbiji

Zdravko Čolić, „Divlje jagode“, „Bajaga i instruktori“, „Van Gog“, „Ortodoks kelts“, „Galija“, „Plavi orkestar“ i mnogi drugi pobrinuće se da novogodišnja noć na srpskim trgovima bude dočekana na najlepši i najveseliji mogući način. U većini gradova najavljeni vatromet, kuvano vino i rakija.

Građani Srbije koji su se odlučili da ovogodišnju najluđu noć provedu na nekom od gradskih trgova, imaće priliku da tradicionalno uživaju u bogatom muzičkom programu, rakiji, kuvanom vinu i, naravno, vatrometu.

U Beogradu, 2012. godina biće dočekana uz vatromet i koncert na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije, gde će nastupiti „Galija", „Plavi orkestar", „Van Gog" i Sergej Ćetković.

Za novogodišnji program, pod sloganom „Beograd, grad otvorenog srca", iz gradske kase i od sponzora izdvojeno je 20 miliona dinara, što je četiri miliona manje nego prošle godine.

U Novom Sadu, drugom po veličini gradu u Srbiji, na Trgu slobode, 31. decembra uveče mnogobrojne Novosađane i njihove goste zabavljaće Zvonko Bogdan, „Bajaga i instruktori", Ana Perišić i "Perpetuum mobile", kao i di-džej Fanatik.

Za tradicionalnu proslavu dočeka 2012. godine, od prvobitno budžetom planiranih 20 miliona dinara, izdvojeno je 17 miliona čime je, prema rečima čelnika grada, „ostvarena znatna ušteda, a od tog iznosa milion dinara biće opredeljeno u humanitarne svrhe".

Nišlije će Novu 2012. godinu dočekati na gradskom trgu sa grupom „Neverne bebe" i bendom „Frajle", koji je letos nastupao na niškom „Medijana festu".

U Kragujevcu će doček 2012. godine biti organizovan na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije. Doček će pratiti i vatromet u ponoć, a na koncertu od 22 sata pa do jedan sat posle ponoći nastupiće rok grupe - „Osvajači tribjut bend", "Forever Storm", "Darkshines" i "L.U.R".

Kao i ranijih godina, predstavnici gradske uprave posetiće zaposlene u preduzećima koji će dežurati u najluđoj noći i po tradiciji uručiti ček prvorođenoj bebi u kragujevačkom porodilištu.

Muzički program na gradskom trgu u Subotici počeće u 22.30, od kada će sve prisutne do ponoći zabavljati subotička grupa „Eks Ju bend", a nakon toga tamburaški orkestar „Ravnica". Tačno u ponoć Subotičani će moći da uživaju u vatrometu.

U Novom Pazaru, na centralnom gradskom trgu nastupiće Željko Joksimović, a program će voditi zabavljač Ivan Ivanović.

Nova 2012. godina će u centru Zrenjanina biti dočekana uz vatromet i nastup Vasila Hadžimanova i njegove gošće Bojane Stamenov, Džimija Barke i „Zo-Zo klub benda".

Bor užurbano dobija novi izgled pred novogodišnju noć, a u tom gradu nastupiće Zdravko Čolić, za čiji nastup vlada veliko interesovanje ne samo u tom već i u okolnim gradovima. Na prelazu iz stare u novu godinu biće organizovan i novogodišnji vatromet.

Kraljevčani, koji se opredele da Novu godinu dočekaju na centralnom gradskom trgu, u 2012. godinu će ući uz muziku rok sastava „Divlje jagode".

Program na Trgu srpskih ratnika počinje u 21 čas nastupom grupe „Gudvil" iz Kraljeva, dok će „Divlje jagode" nastupiti u 22.30. Iz gradske uprave najavljuju da će ulazak u novu godinu obeležiti i bogat vatromet.

Čačani, prvenstveno mlađi i oni koji se tako osećaju, novu godinu će dočekati na centralnom gradskom trgu ispred Doma kulture, uz koncert beogradskih rok muzičara. Pred ponoć će nastupiti sastavi "Orthodox Celts" i „S.A.R.S", za čiji angažman je gradska uprava izdvojila 1,5 miliona dinara. Predviđen je i vatromet.

Kruševljani će novogodišnju noć na glavnom gradskom Trgu dočekati uz domaći bend „ZAA", a nastupiće i tri rok grupe, „Zbunjeni sedativ", "Still graved" i „Da Vinči", a za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je 500.000 dinara.

U Jagodini, od 22.45, na centralnom trgu, nastupaju „Zvezde Granda" Bojana Šarović i Jovan Stefanović.

Za najluđu noć u Ćupriji na glavnom trgu nastupaju „Park", „Kvar" i "How Can I Regret", dok će građane Paraćina u novogodišnjoj noći zabavljati njihov sugrađanin, rep muzičar Marčelo.

Na Zlatiboru više nema mesta za doček nove godine u najskupljim hotelima, gde su se cene trodnevnih novogodišnjih aranžmana po osobi kretale od 27.830 dinara u hotelu „Palisad" i do 100.000 u apartmanskom smeštaju hotela "Mona", saopštio je direktor Turističke organizacije „Zlatibor" Darko Đurović.

Popunjenost kapaciteta je skoro 100 odsto, kaže Đurović, a slobodnih mesta ima još u privatnom smeštaju i malom broju hotela.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво