Читај ми!

„Južni vetar: Na granici“ - drama koju smo zavoleli, 12 epizoda vikendom na RTS-u

Nova sezona serije „Južni vetar: Na granici“ stigla je pred TV gledaoce. Ostvarenje reditelja Miloša Avramovića i scenariste Petra Mihajlovića koje je do sada obaralo rekorde gledanosti, u nastavku okuplja zvezde od Srbije i regiona, preko Moskve do Holivuda.

Južni vetar u novoj sezoni zaista zagreva sve strane sveta. Izazovi započeti u Srbiji, stigli su do čitave Evrope, Rusije i Amerike. Osim popularnih lokacija, sukobe i zaplet donose nam i poznata voljena lica. Mnoge znamo iz svetskih blokbastera.

„Tu su sa nama Erik Roberts, Vilijam Boldvin, Oksana Akišina, Miodrag Miša Samolov, Miodrag Krstović, Andrija Kuzmanović, Milica Gojković. Mislim da će publika uživati“, kaže reditelj Miloš Avramović.

Pokušavali su da ga sklone, donosio je kritične odluke koje su mu vraćale moć, a nekada i sam želeo da izađe iz vrtloga kriminala. Rizične izbore Petra Maraša bliske realnosti, kažu da je bilo izazovno pretočiti u filmsku priču.

„Balkan na neki način i jeste neka raskrsnica i putevi se ovde presecaju tako da se samim tim presecaju i ljudske sudbine. To ga čini dinamičnim i mislim da je to u neku ruku i olakšalo da napravimo filmsku priču zato što nam je dalo dramu i napetost koju smo mogli da uočimo u našoj realnosti“, objašnjava Miloš Biković.

U muškim pričama ženski likovi obično su romantizovani. U našoj drami, Sofija, iako naklonjena porodici, uključena je u tokove i probleme svog partnera.

„Kada bih se zapitala gde je bila Sofija i ko je bila na samom početku, a gde je sada u najnovijoj sezoni to deluje kao da su neke različite osobe, u smislu toga da sa jednog mikro plana Mirijeva, te neke ekipe sada sve to poraslo, poslovi koji oni vode da su strašniji, opasniji“, navodi glumica Jovana Stojiljković.

U ozbiljnim temama, nezaobilazan je i lik novinarke. Milicu Gojković gledamo u dve uloge.

„Jedna se snalazi jako loše, po nju, a druga opet sticajem nekakvih okolnosti je primorana da preuzme sestrino mesto i uozbilji se i postane nešto što nama znači kao novinar istraživač“, istakla je glumica.

Dramu koju smo zavoleli još u prvoj sezoni gledaćemo u 12 epizoda vikendom na Prvom programu RTS-a. Videćemo hoće li nam borba svetskih sila i neočekivani rasplet, zaista prirediti, kako kaže Crveni, epski kraj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи