Читај ми!

„Lako je Raletu“, od večeras na Prvom programu RTS-a

Serija „Lako je Raletu“ srpska je verzija priče o porodičnim odnosima iz legendarnog sitkoma „Svi vole Rejmonda“. Scenaristkinja Tatjana Ilić kaže da je modernizacija bila neophodna pri adaptaciji, ali da nisu preterivali. Andrija Milošević, koji igra naslovnu ulogu, ističe da je Rale čovek velikog srca koji samo pokušava da održi mir u porodici.

Od večeras, radnim danima od 20 časova, na Prvom programu RTS-a, emitovaće se nova humoristička serija Lako je Raletu. U glavnoj ulozi je Andrija Milošević koji igra uspešnog sportskog novinara, koji vodi dinamičan život, trudeći se da bude, koliko je to moguće, i posvećen muž i uzoran otac i dobar sin i brat.

Ali, Rale – po prirodi nemaran i opušten – i nije od naročite pomoći svojoj ženi Ivani, pa svojim ponašanjem u porodični život unosi više pometnje nego sklada.

Serija Lako je Raletu nastala je prema kultnom američkom sitkomu iz devedesetih godina Svi vole Rejmonda.

Scenaristkinja Tatjana Ilić kaže da ju je poziv da piše adaptaciju poznate serije za naše tržište, obradovao i iznenadio.

„Nisam imala iskustva sa adaptacijama. Kada je komedija u pitanju, radila sam originalne formate, gledaoci RTS-a me znaju po seriji Ono kao ljubav“, navodi Ilićeva i dodaje da je produkcija ohrabrivala da izmašta stvari koje je želela, uz poštovanje pravila licence. 

Tatjana Ilić je autorka pilot epizode, ali su ubrzo uvedeni i drugi pisci.

Kuća „Vižn tim“ i RTS, kao televizija sa kojom se sarađivalo na ovom projektu, od početka su bili u kontaktu sa kolegama iz „Vornera“.

„Gledala sam Svi vole Rejmonda, ali nisam bila preterani fan serije“, priznaje Tatjana i dodaje da je tek kada je sa timom pisaca dobila scenario shvatila koliko je serija dobro napisana i koliko joj je dobra struktura. Ilićeva otkriva da su se trudili da unesu domaći humor, ali da ne remete tu strukturu.

Tim scenarista serije Svi vole Rejmonda činila su trojica muškaraca i jedna žena. Ne znajući to, Tatjana je odabrala trojicu kolega za svoj tim – Dušana Bulića, Dejana Ćirjakovića i Filipa Vujoševića.

„Cela serija napisana je iz muške vizure – Rale je sportski novinar“, istakla je Ilićeva.

Glumac Andrija Milošević naglašava da mentalitetski nemamo mnogo zajedničkog sa stanovništvom SAD, ali da će porodični odnosi na čitavoj planeti biti vrlo slični bez obzira na državu.

„Rale je naš čovek, jedan fini, duševan čovek velikog srca koji pokušava da pomiri sve međusobne antagonizme između članova njegove porodice“, opisuje Andrija.

Prema njegovim rečima, serija će osvojiti srca naših porodica jer je u pitanju komedija oko koje će se svi okupiti i sa rodošću je gledati.

Budući da je originalna serija iz devedesetih godina, neki aspekti morali su da budu modernizovani.

„Interneta ima, ali nismo hteli da insistiramo na tome, da preterujemo sa mobilnim telefonima. Hteli smo da serija u tom smislu ostane nežna, na neki način nostalgična“, zaključila je scenaristkinja Tatjana Ilić. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво