Читај ми!

Gijom Kane o novom „Asteriksu i Obeliksu" za RTS: Ibrahimović je savršen za ulogu gladijatora

Najnoviji nastavak o legendarnim galskim junacima Asteriksu i Obeliksu, stiže u srpske bioskope. Rediteljsku i ulogu Asteriksa, preuzela je jedna od najvećih zvezda francuskog filma - Gijom Kane. Ekskuzivno je govorio za RTS.

Dom Asteriksa i Obeliksa, malo galsko selo koje jedino odoleva Rimskoj okupaciji 50. godina pre Nove ere, simbol je prkosa više od šest decenija. 

Karikaturalno-humorističko remek-delo, utemeljivača Renea Gosinija i Albera Uderza, neiscrpno nadahnjuje filmske stvaraoce.

Univerzalne poruke privrežnosti vrednostima slobode, hrabrosti i nepokornosti prema jačem, promoviše i peti film iz popularne franšize.

S obzirom na to da Srednje kraljevstvo nije zasnovano ni na jednoj objavljenoj priči iz serije stripova o Asteriksu i Obeliksu, šta je bio najveći izazov tokom snimanja filma?

-Najteže je bilo biti drugačiji u odnosu na dosadašnje filmove. Želeo sam da Asteriksa i Obeliksa više postavim u središte priče, što do sada nije bio slučaj - uvek je bilo mnogo drugih likova koji su bili važniji. Izazov je bio napraviti avanturistički epski film sa velikim bitkama i akcionim scenama, naravno uz podršku kvalitetnih specijalnih efekata.

Glumite hrabrog galskog junaka, ovoga puta uz Žila Leluša kao partnera. Da li ste pokušali da utkate nešto novo u lik Asteriksa?

-Mislim da jesam. Asteriks u stripovima ne sumnja u sebe i ne preispituje se. Vrlo je ispravan i korača napred. Smatrao sam da je zabavno i smešno da ovoga puta bude malo slabiji nego u stripovima, jer mnogi muškarci danas više izražavaju svoja osećanja.

Fudbalska zvezda Zlatan Ibrahimović debituje kao glumac. Kako ste ga odabrali za ulogu ambicioznog rimskog vojskovođe duhovitog imena Antivirus?

-Hteo sam borca, gladijatora. Mislim da je savršen za tu ulogu, što se i vidi u sceni kada ulazi u arenu. Izgleda kao gladijator.

Na raskrsnici susretanja civilizacija, najnovija avantura nerazdvojnih Gala i galerije urnebesnih likova, jedna od najskupljih u istoriji filmskog serijala o Asteriksu i Obeliksu - donosi dobru zabavu uz kokice, britak humor i satiru na aktuelne teme.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво