Читај ми!

Film „Ovuda će proći put“ nagrađen na festivalu „Slemdens“ u SAD

Debitantski dugometražni igrani film „Ovuda će proći put“, scenaristkinje i rediteljke Nine Ognjanović, na upravo završenom prestižnom festivalu „Slemdens“ u SAD dobio je Nagradu publike za najbolji dugometražni igrani film kao i Specijalno priznanje žirija u kategoriji igrani film.

Film Ovuda će proći put je koprodukcija Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, „Pointless Films” i Radio-televizije Srbije. Producirao ga je David Jovanović (produkcija Pointless Films), a iz Radio-televizije Srbije na projektu su učestvovali Marko Novaković, odgovorni urednik redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa – kao kreativni supervizor, i Marija Bereta –kao supervizor produkcije.

Film je nastao i uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.

U ovom filmu jedna neočekivana poseta iz korena menja život malog izolovanog mesta u Srbiji. Osamnaestogodišnja Jana će učiniti sve da spasi stranca za kojeg misli da će je odvesti daleko odatle...

Glavne uloge poverene su Jani Bjelici i Zlatanu Vidoviću, a ostale uloge u filmu tumače Svetozar Cvetković, Brana Stefanović, Igor Filipović, Eva Ras, Ninoslav Ćulum, Pavle Čemerikić, Vladimir Maksimović, Marta Bogosavljević, Zoran Živković, Dušan Ćule Jović, Mario Šaran, Rade Miljanić, Boško Puletić, Draga Ćirić Živanović, Slađa Radivojević, Vujadin Milošević i dečak Demijan Kostić.

Domaća premijera filma Ovuda će proći put održaće se na ovogodišnjem 51. Festu u Beogradu, film je već dobio i poziv za premijeru u Nemačkoj na renomiranom Filmskom festivalu u Kotbusu u novembru ove godine, a očekuje ga i svetska televizijska premijera na programima Radio-televizije Srbije.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи