Читај ми!

Svetozar Cvetković: Napokon igram nekog dedu – „Mama i tata se igraju rata” osuđeni na uspeh

Druga sezone serije RTS-a „Mama i tata se igraju rata” je, ističe Svetozar Cvetković, osuđena na uspeh, zato što je prva bila uspešna i sada se sa smirenom duhovitošću ulazi u drugu. Kaže da mu je Gordan Kičić dao ulogu u skladu s njegovim godinama i da napokon igra nekog dedu. Pored snimljenog nastavka „Beležnice profesora Miškovića”, Cvetković otkriva da će biti i drugi deo serijala „Crna svadba”.

Junaci druge sezone serije „Mama i tata se igraju rata” ponovo su sa gledaocima RTS-a vikendom od 20 časova. 

Gostujući u Beogradskoj hronici Svetozar Cvetković kaže da mu je za ulogu u seriji „Mama i tata se igraju rata”, reditelj Gordan Kičić napokon dao ulogu u skladu s njegovim godinama.

„Napokon igram nekog dedu. I to interesovanje je, zapravo fascinantno zbog uspeha prve sezone”, ističe glumac.

Navodi da mu je to beskrajno zanimljivo i da je snimanje bilo duhovito. Drago mu je što su postigli uspeh i napravili nešto što publika očekuje svakog vikenda s velikim interesovanjem. 

Otkriva i da se lik koji igra neće promeniti do kraja druge sezone serije.

Zašto je serija uspešna 

„Osuđena je na uspeh, zato što je prva sezona bila uspešna. Morate da budete veliki majstor da to pokvarite, ali ovde ima tri reditelja i mnogo je to mirnije rađeno. U prvoj se nije znalo kakav će to rezultat postići. Rezultat je na kraju bio jako dobar i sada s tim mirom, sa smirenom duhovitošću se ulazi u to”, smatra Cvetković.

Misli da je Gordan Kičić u seriji našao nešto što je prototip jednog lika s kojim može svako ko gleda da se identifikuje, a da je u naizgled spoljnoj ironiji, uspeo mnogo toga da sakrije u njegovom gestu i izrazu lica.

„To je jedna vrhunska, televizijska umetnost, ako može da se kaže da to postoji što se tiče igre. Zapravo s tom preciznošću to pleni gledaoca i mene koji se tim poslom bavim, ali verujem i sve one koji to gledaju.To je zaista jako dobro”, naglasio je glumac.

I drugi serijal „Crne svadbe”

Svetozara Cvetkovića publika RTS-a gleda i u seriji „Radio Mileva”, a snimljen je i nastavak  „Beležnice profesora Miškovića”.

Posebno ističe zadovoljstvo što se ekipe ponovo okupljaju i kaže da je to dobro za glumce:

„Naravno da je dobro što postoji takav posao koji ima jedan nivo koji nije ispod dostojanstva posla kojim se bavimo i dostojanstva televizije na kojoj se to emituje. Mislim da je vrlo važno da se uspešne serije prave, da služe upravo zbog toga da bi ljudi komunicirali s tom televizijom na jedan drugi način od onoga što su samo vesti, novosti i negativne vesti s ratišta.”

Dodaje i da sve to ne zamagljuje stvarnost, ali da daje oduška ljudima da se drugačije osećaju kad gledaju televiziju, odnosno da ne gledaju televiziju pod pritiskom. 

Što se tiče novih uloga i projekata, Cvetković za gledaoce RTS-a otkriva da će biti i drugi serijal „Crne svadbe”, serije koja je imala veliku gledanost.

Takođe poručuje i da ne odustaje od pozorišta. 

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара