Читај ми!

Alek Boldvin postigao nagodbu sa porodicom stradale Haline Hačins

Porodica Haline Hačins, snimateljke ubijene na setu filma "Rust" (Rđa), i holivudski glumac Alek Boldvin postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt.

„Tokom ovog teškog procesa, svačija želja je bila da se uradi ono što je najbolje za Halininog sina. Zahvaljujemo svima koji su doprineli rešavanju ove tragične i bolne situacije", rekao je advokat Aleka Boldvina, Luk Nikas. 

Metju Hačins, udovac stradale Haline koja je ubijena na snimanju prošle godine, biće, u okviru nagodbe, izvršni producent filma i dobijaće deo zarade.

„Nagodba je postignuta sa Alekom Boldvinom i sa filmskom produkcijom, a kao deo tog poravnanja, slučaj će biti odbačen. Nastaviće se i sa snimanjem u januaru 2023. Nisam zainteresovan da ulazim u optužbe ili pripisivanje krivice producentima ili gospodinu Boldvinu. Svi verujemo da je Halinina smrt bila užasna nesreća", navodi se u Hačinsovom u saopštenju.

U tužbi, koja je podneta u februaru u Santa Feu, protiv glumca Aleka Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda u filmskoj industriji.

U tužbi, koja je sada odbačena, stajalo je da je produkcija „odlučila da angažuje najjeftiniju moguću dostupnu ekipu" i da su „svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit-majstora".

Reditelj filma Džoel Souza, koji je povređen u pucnjavi, trebalo bi da se uskoro vrati radu na filmu, piše Si-En-En.

Iz policije je u oktobru prošle godine saopšteno da je Boldvin ispalio hice iz scenskog pištolja, usmrtivši tako Hačinsovu. Takođe je ranio i reditelja, a sve se dešavalo na setu u Novom Meksiku.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво