Читај ми!

Zlatna antena: Nečista krv najgledanija serija prošle TV sezone

Domaći filmovi i serije uvek su u vrhu gledanosti. Jedna od najgledanijih svakako je serija „Nečista krv“, koju je pratilo dva miliona gledalaca u Srbiji. Snimljena je u produkciji RTS-a i "This and That productions". Koja serija će dobiti Zlatnu antenu i poneti titulu najbolje na 12. FEDIS-u, saznaće se u Domu omladine Beograda od 4. do 6. oktobra.

„Ove godine je rekordan broj snimljenih serija. Zbog toga smo prethodnih godina uveli instituciju selektora koji mora da izabere od različitih žanrova i svega što je snimano u toku godine. To je 16 serija i gospođa Meri Bilić je selektorka", rekao je u Jutarnjem programu Nenad Milenković, osnivač FEDIS-a. 

Po četiri nominacije je u svakoj kategoriji, kojih je 15, a posebno će biti izabrana najbolja serija.

Milenković je dodao da se od narednih manifestacija planira i kategorija najbolje serije iz regiona, dok se već drugi put ove godine organizuje tribina posvećena ostvarenjima iz okruženja.

Kada je reč o Nečistoj krvi, dva miliona gledalaca pratilo je poslednju epizodu serije.

„Meni je drago da je nešto što je kvalitetno i produkciono skupo postiglo tu komunikaciju sa publikom", kaže Milutin Petrović, reditelj Nečiste krvi, uz kojeg je radio i reditelj Goran Stanković.

„Mislim da je veliki uspeh ove serije u tome što ju je Javni servis napravio i što je tretirao na taj način da bude gledana, a deo toga što je tako gledana je zato što je Javni servis tako gledan i zato što su termini puštanja bili elitni", dodao je režiser.

Film Nečista krv je od 17. januara dostupan na Netfliksu kao prvi domaći film na tom servisu.

Serija je nominovana za Zlatnu antenu, a po zvaničnim merenjima Nilsena, najgledanija je prošle TV sezone, što ukazuje da je, iako još nezvanično, kako kaže Milenković - dobila nagradu publike, odnosno Zlatnu antenu za najgledaniju seriju. Gosti Jutarnjeg programa ukazali su i na nominacije u drugim kategorijama.

Inače, kako naglašava Milenković - po broju osvojenih nagrada za najgledaniju seriju, za sada vodi RTS.

Na otvaranju FEDIS-a biće prikazana serija Kumovi, organizovana tribina dramskih pisaca Srbije, a najavljeno je još premijera domaćih serija uz goste iz inostranstva, kao što su stvaraoci iz Češke i Makedonije. Očekuje se i nagrada Novosti za najbolji glumački par.  

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво