Читај ми!

U Vrnjačkoj Banji nagrađeni filmovi "Nebesa", "Kelti" i "Zlatni dečko"

Festival filmskog scenarija, 46. po redu, koji se održava u Vrnjačkoj Banji, dodelom nagrada biće zvanično zatvoren. Prva nagrada pripala je scenariju Srđana Dragojevića za film "Nebesa", dok je žiri novinara i filmskih kritičara, nagradu "Slavko Lazarević" dodelio scenariju Milice Tomović i Tanje Šljivar za film "Kelti".

Prvu nagradu, osvojio je jedan ''stari vuk'' - Srđan Dragojević, piše između ostalog u obrazloženju članova žirija Milana Puzića, Milutina Petrovića i Dejana Zečevića.

„Crnohumorna, duboko promišljena komedija koja ima zaista ozbiljne konsekvence i koja nekako zaista prikazuje dezavuisani svet u kome živimo. Iz esnafa i kao profesor scenaristike gledali smo koje su najbolje sazdane priče.", rekao je Milan Puzić,scenarista i predsednik žirija.

Druga nagrada je dodeljena scenariju Ljubice Luković, po romanu Jasminke Petrović, za film Leto kada sam naučila da letim, jer je tačno, jednostavno i retko efikasno isplela emotivnu priču o odrastanju.

Treća nagrada pripala je scenariju Vuka i Alekse Ršumovića i Ognjena Jankovića za film Zlatni dečko, koji se na uverljiv način hvata u koštac sa pomalo klišeiziranom temom kriminogenog savremenog društva. Na festivalu je bilo najrazličitijih filmskih priča, žanrova i produkcijskih budžeta. Bilo je zadovoljnih, nezadovoljnih, više glumaca, manje scenarista.

„Moj utisak je da je ipak malo više glumaca nego scenarista, bar pet puta više. Živimo u turističkom mestu koje zahteva i svoj glamur i na taj način dižemo i sam festival i Vrnjačku Banju u pogledu turizma.", istakao je Saša Milenković, direktor Kulturnog centra Vrnjačke Banje.

Svečanom dodelom nagrada i dolaskom Srđana Dragojevića biće zatvoren 46. Festival filmskog scenarija.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво