Читај ми!

„Područje bez signala“ i „Advokado“ oduševili region, koje serije sad čekamo

Serije RTS-a osvojile su najviše priznanja na Sarajevskom filmskom festivalu. „Srce Sarajeva“ za najbolju komediju pripalo je „Advokadu“, u produkciji RTS-a, dok je regionalna koprodukcija Hrvatske, Slovenije i Srbije „Područje bez signala“ osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju.

Od ukupno 17 serija iz regiona koje su se takmičile za „Srce Sarajeva“ sedam je emitovano na RTS-u.

Advokado, u produkciji naše kuće, najbolja je komedija po oceni stručnog žirija. Serija autora Nikole Pejakovića još jednom je osvetlila neke od najvećih stereotipa našeg podneblja i pokazala da najbolje znamo da se našalimo na sopstveni račun.

„Potpuno je drugi koncept, drugi pristup. Nismo išli na to da pravimo nikakvu komediju koja će da se drži pravila, nego koje god pravilo postoji da ga prekršimo“, objašnjava reditelj Saša Hajduković.

Glumici Jasni Đuričić „Srce Sarajeva“ za glavnu ulogu u komediji donela je upravo tetka Sunčica iz serije Advokado.

„To je nekakav humor koji nije uobičajen, na koji naša publika u Srbiji nije navikla. Ja sam iskreno ljubitelj crnog humora i Advokado je svakako hrabar izbor produkcije i svih nas zajedno“ istakla je Jasna Đuričić.

Da je regionalna saradnja put ka uspešnom i kvalitetnom televizijskom sadržaju pokazala je serija Područje bez signala, najbolja drama. Uspeh je ostvarila i komedija Čudne ljubavi.

Šest regionalnih serija imaće pretpremijeru na Sarajevo film festivalu. Publika je imala priliku da pogleda deo serije U klinču, koja će se od 29. avgusta emitovati radnim danima od 20 časova na našem Prvom programu.

Ekipu nove serije o odrastanju, U klinču, predvode glumci Nikola Kojo i Branka Katić, dok je regionalna muzička zvezda Mihajlo Veruović Vojaž debitovao kao glumac. Za pretpremijeru serije tražila se karta više.

„Napunili smo salu mimo sedišta, ljudi su sedeli i na stepenicama. Još juče smo prodali sve karte tako da je bilo zaista sjajno“, kaže koproducent Aljoša Ćeranić.

Na Sarajevo film festivalu pretpremijerno će biti prikazana i druga sezona serije Mama i tata se igraju rata, koja će takođe biti emitovana na našem programu.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи