Читај ми!

Najviše priznanja „Srce Sarajeva“ pripalo serijama prikazanim na RTS-u

Na Sarajevo film festivalu nagrada „Srce Sarajeva“ za najbolju dramsku televizijsku seriju pripala je „Području bez signala“, a za komediju „Advokadu“. Od sedamnaest nominovanih serija iz regiona, sedam je emitovano na Prvom programu RTS-a.

Da region ima serijski program koji može da parira i svetskoj produkciji pokazale su serije nominovane za „Srce Sarajeva“. Od ove godine nagrada se dodeljuje u dve kategorije, najbolje drame i najbolje komedije.

Jedinstvenu i hrabru humorističku seriju Advokado u produkciji RTS-a, stručni žiri nagradio je priznanjem za najbolju komediju, a glumici Jasni Đuričić za ulogu u tom ostvarenju dodelio još jedno „Srce Sarajeva“.

„To je nekakav humor koji nije uobičajen, na koji naša publika u Srbiji nije navikla. Ja sam iskreno ljubitelj crnog humora i Advokado je svakako hrabar izbor produkcije i svih nas zajedno“, naglašava Jasna Đuričić.

„Mislim da je svakako veliki uspeh za našu kuću, pogovoto što su od serija koje su dobile nagrade u Sarajevu skoro sve emitovane u našoj kući“, ističe Marko Novaković, odgovorni urednik dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a.

Najbolja dramska serija je regionalna koprodukcija Područje bez signala koja je osvojila i nagrade za scenario, režiju, glavnog glumca i žensku epizodnu ulogu.

Veliki uspeh ostvarila je i mini-serija Čudne ljubavi koja je takođe emitovana na našem Prvom programu. Da neke uloge stižu u pravo vreme potvrđuje i Slavko Štimac kome je uloga Mitra u Crnoj svadbi donela priznanje za najboljeg epizodnog glumca.

„Bio mi je izazov zato što se razlikuje od likova za koje sam dobijao ponude. Malo sam razbio stereotip, dobro je napisana uloga to je najvažnije od svega i ostalo je bilo do mog iskustva i intuicije“, smatra Slavko Štimac.

Regionalne filmske i televizijske zvezde u dobrom su društvu svetski poznatih reditelja i glumaca. Jedna od najvećih zvezda festivala je glumac Mads Mikelsen, koji je došao po priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво