Čitaj mi!

"Područje bez signala" i "Advokado" najbolje serije u Sarajevu

Sarajevo film festival (SFF) dodelio je večeras nagrade "Srce Sarajeva" za najbolju dramsku seriju hrvatskom "Području bez signala", a za komediju srpskom "Advokadu".

Na dodeli nagrada najboljim regionalnim serijama, "Srce Sarajeva" za najbolju glumicu u dramskoj seriji nagrađena je Ivana Vuković za srpski Kljun, dok je najbolji glumac Izudin Bajrović za Područje bez singala.

U kategoriji "Najbolja glavna glumica - komedija" nagrađena je Jasna Đuričić za Advokado, dok je najbolji glavni glumac Mustafa Nadarević (1943-2020) u bosansko-hercegovačkoj seriji Lud, zbunjen, normalan.

U kategoriji "Zvijezda u usponu - komedija" nagradu je dobio Jovan Jovanović za srpske Čudne ljubavi.

Za najbolju epizodnu glumicu u dramskoj seriji "Srcem Sarajeva" nagrađena je Lana Barić za Područje bez signala, dok je najbolji epizodni glumac Slavko Štimac za ulogu u srpskoj Crnoj svadbi.

"Zvijezda u usponu" je glumac Kljuna Stefan Vukić.

Najbolji reditelj jednog nastavka dramske serije je Dalibor Matanić za Područje bez signala, dok su za jedan nastavak iste serije "Srce Sarajeva" za dramski scenario dobili Hana Jušić, Jelena Paljan i Milan F. Živković.

Za nagrade "Srca Sarajeva" za televizijske serije 28. SFF-a bilo je nominovano 17 regionalnih serija, a dodelu je vodio glumac Tarik Filipović.

O dobitnicima nagrada odlučivao je strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regiona.

Danskom glumcu Madsu Mikelsenu je prethodno uručeno "Počasno srce Sarajeva" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.