Читај ми!

Potresna priča o „Oluji“ u bioskopima na jesen

Film reditelja i scenariste Miloša Radunovića „Oluja“, prvo delo srpske kinematografije koje govori o progonu preko 250.000 krajiških Srba 1995. godine, biće premijerno prikazan na jesen.

Oluja će biti priča o tragediji običnih ljudi kojima se istorija ne bavi, rečeno je na konferenciji za medije. Scenario je nastao na osnovu autentičnih svedočenja. Snimanje je trajalo godinu dana, a u toku je montaža.

„Dosta je potresno raditi ovakve teme. Pogotovo kad se rade istinite priče živih ljudi. Onda je i odgovornost ogromna kad imate 250.000 svedoka“, kaže reditelj Miloš Radunović.

Tragični događaji iz avgusta 1995. godine prikazani su iz perspektive „dečaka sa traktora“ koga tumači petnaestogodišnji Ivan Vujić.

„Kada vidim rezultat truda, prvo mi je veoma drago što smo uspeli da snimimo ovako velik film. Mogao bih da kažem da svaka scena ima svoju težinu“, naveo je Vujić.

U Oluji igraju i Davor Janjić, Jelena Čović, Marija Pikić, a na čelu glumačke ekipe su Jovo Maksić i Zlatan Vidović, poznat po ulozi oca u filmu Dara iz Jasenovca.

„Ja sam bio čovek koji je u kratkom periodu imao priliku, čast i obavezu da učestvuje u dva jako važna projekta za sve narode na ovim područjima, ne samo za naš narod, jer mislim da svako treba da priča o onome što boli, a Oluja definitivno boli i boleće još mnogo“, istakao je Vidović.

Film Oluja će se od jeseni naći na redovnom bioskopskom repertoaru, a u planu za sledeću godinu je i televizijska serija.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи