Читај ми!

Neizvesni i uzbudljivi triler „Poziv“ sledeće godine na RTS-u

Privodi se kraju snimanje serije „Poziv“ u kojoj Mirjana Joković tumači glavnu ulogu. Reč je o neizvesnom i uzbudljivom trileru čiji su žene glavni junaci, a gledaoci Radio-televizije Srbije imaće priliku da seriju pogledaju početkom 2023. godine na Prvom programu.

Može li jedan telefonski razgovor da promeni sve – glavno je pitanje nove serije Radio-televizije Srbije „Poziv“, dinamične priče koja je, kako autori najavljuju, puna neočekivanih obrta, a snimanje serije, koje se privodi kraju, trajalo je pedesetak dana na gotovo istom broju lokacija.

Mirjana Joković tumači glavnu bivše policijske inspektorke Anice Reljić koja radi u kol-centru mobilnog operatera. Upravo će njen lik dobiti jedan poziv koji će joj promeniti život i trgnuti iz svakodnevice.

„Zavolela sam je, zato što ona predstavlja jednu vrstu žena koje su u profesiji koje su opasne i čiji je život u opasnosti konstantno. Mi to ne vidimo tako često i ne čujemo i ne čitamo o tome", rekla je Mirjana Joković. 

Autori serije Iva Mitrović i Marko Popović kažu za Internet portal RTS-a da su inspiraciju za „Poziv“ pronašli u ljudima koji rade u kol-centrima prema kojima se, kako kažu, nervozni korisnici, kojima se veza sa internetom prekinula, često ponašaju kao da je to pitanje života ili smrti.

„Onda nam je na pamet pala ideja, šta bi bilo kada bi neki od tih poziva stvarno bio pitanje života ili smrti. Onda smo zamislili tu ženu koju radi u mobilnom operateru i ženu koja je poziva i koja zaista ima pitanje života ili smrti i odatle počinje da se razvija čitava priča“, naveo je Marko Popović i dodao da su kroz seriju hteli da naprave presek savremenog društva u Srbiji.

Iva Mitrović je ocenila da je u poređenju sa prethodnim projektima na kojima su radili, poput serije „Tajne vinove loze“ i filma i serije „Jedini izlaz“, serija „Poziv“ najambicioznija.

„Hteli smo da spojimo dve stvari koje su nam važne – taj trilerski aspekt, da to vozi i da se ljudi pitaju šta će da se desi, kao u stranim serijama. Svaka scena donosi nešto novo, desi se neki obrt, bude nešto što nisi očekivao i da ti proleti onako. Užasno smo se trudili da imamo i jake, utemeljene, uverljive, zanimljive likove koji nisu tipovi ili stereotipi, nego i da njih provozamo“, istakla je Iva Mitrović.

Poručuju da njihovu seriju, koju režira Marko Đilas, izdvaja i to što je žena glavni lik.

Među brojnom glumačkom ekipom je i Miloš Timotijević, koji nije mogao mnogo da otkrije o svom liku, ali je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što sarađuje sa Mirjanom Joković, pošto su sve njegove scene vezane za njen lik.

„Moj lik se zove Miloš i više je značajan, nego što je veliki. Rad na ovoj seriji razlikuje se samim tim što nikad nisam sarađivao sa piscima i rediteljem, tako da će se sa te strane verovatno razlikovati“, naveo je Timotijević i dodao da je atmosfera u ekipi pozitivna.

Svoju prvu veliku ulogu u seriji „Poziv“ igra mlada glumica Danica Nedeljković. Navela je da joj je dragoceno to što radi sa Mirjanom Joković i da ima i sjajan lični odnos sa njom, što dovodi do toga da i njihovi likovi procvetaju.

„Moja uloga je baš, lik je. To je uloga koja baš treba da se tumači i treba ozbiljnije da se radi. Ja sam radila i kao klinka, onda sam malo prestala, a sada je ovo pravi lik, koji treba da se tumači ozbiljno“, rekla je Danica Nedeljković i dodala da je reč o namučenoj, ali i snalažljivoj devojci i da je sigurna da će se mnoge devojke pronaći u njoj.

Glumica Isidora Minić je navela da prvi put igra u trileru i da prvi put tumači dramatičnu ulogu i da je najveći izazov što nikad nije radila nešto poput toga.

„Uloga je slojevita, na više planova. Zanimljivo je. Reč je o porodici koje ima dete sa posebnim potrebama i oni se bore za to dete, da njemu produže život, da mu život bude olakšan. Ulaze u razne poslovne kombinacije ne bi li zaradili novac za sve to i jedna od tih kombinacija ih dovede do nekog dramatičnog zapleta i kraja“, rekla je Isidora Minić.

Dodala je da serija „Poziv“, u odnosu na druge, ima lični pečat i da likovi imaju svoje sudbine i životne priče koje ih isto tako nose kroz zaplet, počevši od glavne junakinje, tako i svaki učesnik ima svoju sudbinu. 

Serija „Poziv“ nastaje u koprodukciji Radio-televizije Srbije i produkcije kuće "Brand Vision", a gledaoci će imati priliku da seriju pogledaju početkom 2023. godine na Prvom programu RTS-a.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи