Читај ми!

Marion Kotijar i Alisija Vikander za RTS o svojim najnovijim projektima

Kanski festival tradicionalno okuplja zvezde. Oskarovke Marion Kotijar i Alisija Vikander na najvećem i najprestižnijem festivalu na svetu predstavile su svoje nove projekte koje će uskoro gledati i publika u Srbiji.

Jedna je Francuskinja, druga Šveđanka i u novim projektima i Marion Kotijar i Alisija Vikander igraju glumice. I obe su kao veoma mlade osvojile najprestižniju nagradu Američke filmske akademije.

Od kada je 2008. osvojila oskara za ulogu Edit Pjaf u filmu Život u ružičastom, ali i nagradu evropske filmske akademije za film Dva dana i jedna noć, Marion Kotijar slovi za jednu od najboljih glumica Starog kontinenta na koju nisu imuni holivudski reditelji i filmski studiji.

Njen novi film Brat i sestra Arnoa Deplešana koji je u konkurenciji za Zlatnu palmu otvara joj mogućnost da bude proglašena najboljom glumicom 75. Kanskog festivala.

Na pitanje da li je u dramu utkala i nešto lično u svoj lik, Marion odgovara da se na takav potez odlučuje ukoliko primeti da liku kog tumači nešto nedostaje.

„Ako pomislim da liku nešto nedostaje, onda razgovaram sa rediteljem, kako bi eventualno dodao neku scenu ili nešto promenio i na taj način upotpunio lik u priči koju pričamo“, navodi za RTS Marion Kotijar.

Šveđanka Alisija Vikander svetskoj javnosti postala je poznata 2016. kada je nagrađena Oskarom za sporednu žensku ulogu u filmu Dankinja Toma Hupera.

Međunarodnu slavu stekla je sa filmom Eks mašina, kao i ulogom Lare Kroft u kojoj je uspešno zamenila Anđelinu Džoli. U Kanu je promovisala televizijsku seriju striming servisa HBO – Irma Vep.

Na pitanje da li je ova serija zapravo ljubavno pismo filmu i ljudima koji ih stvaraju, glumica kaže: „Slažem se sa vama. Serija govori o snimanju filmova, i nudi osmočasovan uvid u taj svet. Nadam se da će ljudi uživati u razmaknutoj zavesi i saznanju šta se dešava. Sve to je prikazano na smešan način, reč je o komediji, likovi i situacije dovedeni su do ekstrema, ali je mnogo toga tačno prikazano.“

Osim po defileu glumačkih zvezda poput Marion Kotijar i Alisije Vikander, crveni tepih u Kanu poznat je po raznim protestima.

I dok je Tilda Svinton promovisala novi film 3.000 godina čežnje, jedna francuska aktivistkinja skinula je odeću i uz vrisak pokazala telo obojeno bojama ukrajinske zastave nakon čega je obezbeđenje uklonilo sa Kanskog crvenog tepiha.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи