Читај ми!

"Vreme zla" - priča koja ne gubi na aktuelnosti, bez obzira na vreme u kome se prikazuje

Likove iz serije "Vreme zla", koja se vikendom emituje na Prvom programu RTS-a, publika je već zavolela, a prema prvim podacima o gledanosti, nema sumnje da će ljubitelji domaćeg serijskog programa pronaći vremena za "Vreme zla".

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a,  Sanja Savić Milosavljević, scenaristkinja serije „Vreme zla", istakla je da je pravi scenario počela da piše pre tri godine.

„U međuvremenu sam radila i neke druge stvari. Kako prolazi vreme, čak i od trenutka kada sam videla prvu verziju u montaži, čini mi se da vreme radi za „Vreme zla". To je priča koja ne gubi na aktuelnosti bez obzira kada se prikazuje, zbog tematike i sklopa različitih tema", rekla je scenaristkinja Sanja Savić Milosavljević.

Ističe da je Goran Šušljik već imao ideju kada ju je pozvao da sarađuju. Treći deo trilogije „Vernik" treba da bude osnova strukture cele serije, pa je najveći zahvat bio kako da se prethodne dve knjige, koje su obimne i kompleksne, predstave i da se odaberu najbolji dramski momenti.

„Goran Šušljik je lepo prepoznao potencijal Ćosićevih dela, imamo dosta klasične književnosti koja je vrhunska, ali nije pogodna za obradu. U seriji je napravljen vremenski diskontinuitet. Osim svih produkcionih, rediteljskih i kreativnih kvaliteta koje poseduje serija, to je svakako i tematika tog perioda kojom se Ćosić bavio na specifičan način u specifičnom trenutku kada je knjiga objavljena", istakla je scenaristkinja Sanja Savić Milosavljević.   

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара