Читај ми!

KODA najbolji film, Dina odnela najviše Oskara, pao i šamar na bini

„Eplova“ porodična drama KODA proglašena je za najbolji film 94. dodele Oskara. Najviše statueta uzela „Dina“. Vil Smit šokirao prisutne, ali ne zbog osvojenog Oskara, već zbog šamara koji je na bini udario Krisu Roku. Šamar je dobio i „Netfliks“, čiji je film „Moć psa“ od 12 nominacija dobio jednog Oskara – za najbolju režiju.

Posle prošlogodišnjeg pandemijskog izdanja, dodela Oskara se vratila u teatar Dolbi u Los Anđelesu, u kojem su večeras po 94. put dodeljene najznačajnije nagrade u sedmoj umetnosti.

U centru pažnje tokom dodele bio je okršaja Netfliksa i Epla, koji su producirali dva najveća favorita za najbolji film – Moć psa i KODA.

Netfliksov psihološki vestern predvodio je veče sa najviše nominacija – 12, ali je osvojio samo jednog Oskara za režiju. Eplova porodična drama, sa druge strane, osvojila je glavnu nagradu kao i još dve statuete.

U konkurenciji za najbolji film bili su i Ne gledaj gore, Kralj Ričard, Pica od sladića, Aleja noćnih mora, Dina, Priča sa zapadne strane i Vozi moja kola.

Iako je slovio za najvećeg favorita, Benedikt Kamberbač nije za svoju ulogu surovog rančera u Moći psa osvojio Oskara za najboljeg glumca, već Vil Smit koji je glumio lik oca teniserki Vilijams u Kralju Ričardu.

U ženskoj kategoriji, Džesika Čestejn opravdala je očekivanja i osvojila statuetu za najbolju glumicu za ulogu religiozne konzervativke koja postaje vatrena zagovornice prava LGBT zajednice (Oči Tami Fej).

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара