Читај ми!

Premijera novog filma Radivoja Raše Andrića „Leto kada sam naučila da letim“

Dugoočekivani film Radivoja Raše Andrića „Leto kada sam naučila da letim“ sinoć je premijerno prikazan u Kombank dvorani, a danas je počeo njegov život u bioskopima.

Umesto kampovanja sa društvom dvanaestogodišnja junakinja Sofija letuje sa dve babe na Hvaru. Iako raspust obećava samo dosadu, pred devojčicom su nezaboravni događaji – otkrivanje porodične tajne, prvi poljubac, nova prijateljstva.

„Ovaj film me dosta promenio, da, puno me je promenio u smislu mog načina razmišljanja, u smislu da imam veću svest o tome šta govorim i u smislu da imam veću svest o posledicama raspada Jugoslavije i o sazrevanju“, kaže Klara Hrvanović koja glumi Sofiju.

Klara Hrvanović osvojiće mlađe generacije, Olga Odanović u ulozi, reklo bi se, pomalo naporne babe i Snežana Sinovčić kao luckasta baba-tetka izmamiće gledaocima obilje smeha i suza. U priči o odrastanju su i Žarko Laušević i tinejdžeri iz Splita i Beograda.

„Ovaj film jeste duhovit ali i ima neku divnu emociju, kroz ceo film se nosi ta neka, oseća se u stvari taj neki problem koji baba Mare nosi i to mi je bio kao glumici veliki izazov“, navodi Olga Odanović.

Film je sniman u koprodukciji Srbije, Hrvatske, Bugarske i Slovačke.

„Najveći izazov mi je bio to da li sam sposoban da snimim dečji film. To mi je bio i strah na početku jer, ipak nekako, ovi moji dosadašnji filmovi su malo ipak drukčiji“, ističe reditelj Raša Andrić.

Scenario je napisala Ljubica Luković prema istoimenoj knjizi Jasminke Petrović.

„Film odiše dobrotom i ljubavlju i pozivam čitave porodice da gledaju i da posle toga malo i popričaju“, kaže Petrovićeva.

Leto kada sam naučila da letim je dečji film za odrasle koji poziva na razumevanje, opraštanje i pomirenje. Posle prikazivanja u Srbiji videće ga i publika u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a u Hrvatskoj na leto.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво